Už tradične je začiatok field lakrosového roka predovšetkým v strednej Európe venovaný novoročnému turnaju New Years Cup (NYC) v Budapešti. NYC sa uskutočnil v dňoch 8. až 10. januára.

lakros-skalica- New-Years-Cupe-2016-Budapest

Vlani slovenské farby reprezentoval bratislavsky klub Tricksters za pomoci hráčov z iných slovenských klubov. No tento rok to bolo poňaté aj ako príprava na nadchádzajúce majstrovstvá Európy 2016 konajúce sa taktiež v Budapešti. Tím výberu slovenských hráčov niesol žartovné meno Tatranské Halušky.

Tohto turnaja sa zúčastnili tieto európske kluby:
Mužské Tímy:
Showstopper – Nemecko
Olten Saints – Švajčiarsko
Tatranské Halušky – Slovensko
SIS Storm – Česká Republika
Graz Gladiators – Rakúsko
Cebulax – Poľsko
Mitava Lacrosse – Lotyšsko
Toblerone – Švajčiarsko
Budapest BLAX – Maďarsko

Ženské Tímy:
Women’s Polish National Team – Poľsko
Budapest Blackberries – Maďarsko
A-Team – Rakúsko

Sumár hracích dní, alebo „Ako Tatranské Halušky pre zlato išli“

Piatok, 1. hrací deň
Výber Slovenského tímu Tatranské Halušky odohral prvé dva zápasy na tradičnom turnaji New Years Cup 2016 v Budapešti.
V prvom zápase sa Halušky stretli s tímom SIS Storm (CZ), ktorý skončil nerozhodne 5:5. Počas zápasu sa nepríjemne zranil Igor Zaťko (Trnava Sabers). Zranenie ho vyradilo z ďalších bojov a predpokladaná doba liečby je 1-2 mesiace. Prajeme skoré uzdravenie.
V druhom zápase po vynikajúcom taktickom výkone si Halušky suverénne poradili a porazili Graz Gladiators (AT) 16:2. A tým si zabezpečili prvé miesto v skupine.

Sobota, 2. hrací deň
Po piatkových dvoch zápasoch narazili hráči slovenského výberu v prvom zápase na tím Budapest Blax (HU),nad ktorým zvíťazili 7:1.
V ďalšom zápase bol nad ich sily tím Cebulax (PL), s ktorým tesným rozdielom prehrali 6:8.

Ako najlepšie mužstvo umiestnené na druhom mieste z troch skupín Halušky vybojovali postup do nedeľňajších finálových zápasov.

Nedeľa, 3. hrací deň
V semifinálovom zápase sa stretli Tatranské Halušky so svojím jediným premožiteľom tímom Cebulax. No teraz nenechali nič na náhodu a po perfektnom takmer bezchybnom zápase v ktorom nebol Haluškám uznaný regulérny gól zdolali Poliakov 5:4 a postúpili do finále. V tomto zápase sa zranil po nepeknom zákroku Ivan Černák, takisto už nepokračoval v ďalšom zápase. Prajeme mu skoré uzdravenie
Vo finálovom zápase sa výber Slovenska stretol so svojim prvým súperom tohto turnaja, SIS Storm. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, ale po radách od chalanov, čo hrajú box lakrosovú ligu v Česku si Halušky rozdelili úlohy, ktoré splnili na 100% a dotiahli zápas do víťazného konca s výsledkom 4:2 a stali sa víťazmi field lakrosového turnaja NEW YEARS CUP 2016 v Budapešti.

Rozpis na majstrovstvá Európy
Po ceremónii, vyhlásení víťazov a odovzdaní medajlí sa uskutočnilo žrebovanie skupín na majstrovstvá európy vo field lakrose, ktoré sa budú konať v tomto ruku v dňoch 27,7 – 06,08, takisto v Maďarsku.
Slovensko sa v základnej skupine D stretne s výbermi z Holandska, Fínska, Francúzska, Poľska a Ruska.
Za Halušky nastúpili títo hráči:
Černák Ivan – Skalica Chiefs
Havlík Marek – Skalica Chiefs
Martinusík Juraj – Skalica Chiefs
Ritomský Jaroslav – Skalica Chiefs
Šamo Miroslav – Skalica Chiefs
Tokoś Jakub – Skalica Chiefs
Kubovič Marek – Trnava Sabers
Stankovič Boris – Trnava Sabers
Zaťko Igor – Trnava Sabers
Engliš Denis – Bratislava Bats
Rydlo Tomáš – Bratislava Bats
Šagát Patrik – Prievidza HeadHunterz
Thomay Simon – Prievidza HeadHunterz
Klimo Jakub – Bratislava Tricksters
Chylík Michal – Bratislava Tricksters

Záverom chcem zagratulovať k víťazstvu a poďakovať všetkým hráčom za super výkony na tomto turnaji. Stretla sa tu super partia ľudí, ktorá môže zamiešať karty na ME 2016. Zraneným hráčom prajeme skoré uzdravenie, mužstvu veľa ďalších úspechov. Taktiež veľká vďaka patrí všetkým fanúšikom, ktorí držia palce slovenskému lakrosu a snažia sa ho čo najlepšie podporiť ako sa len dá.

Jaroslav Ritomský


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota