Na Záhorie zavíta hádzanárska elita zo Slovenska aj Českej republiky, hosťom bude maďarský tím Budaors. Kvalitné družstvá potvrdzujú trend turnaja, ktorý dokáže prilákať naozaj špičkové kolektívy.

zorno-cup-hadzana-malacky
Foto: Kamil Daniš

 

Po roku sa opäť koná obľúbený chlapčenský turnaj ZORNO CUP. Organizujú ho HC Tatran Stupava a Strojár Malacky. V dvoch športových halách v Stupave a jednej hale v Malackách sa tak od 29.01. 2015 do 31.01. 2016 budú konať zaujímavé súboje v kategórii mladších žiakov, starších žiakov aj mladších dorastencov.

Hlavného organizátora ZORNO CUPu 2016 a manažéra klubu HC TATRAN STUPAVA Ruda Draškoviča ml. sme sa opýtali, čo na turnaji môžeme čakať. “Sme radi, že na Záhorie sa nám podarilo prilákať také zvučné mená ako Dukla Praha, Tatran Prešov, HK Topoľčany, Budaors Handball Club, HC Zubří a ďalšie kvalitné tímy. Zorganizovať tento turnaj nás stálo veľa síl, ale s účasťou sme veľmi spokojní. Družstvá z domácich klubov HC TATRAN STUPAVA a STROJÁR MALACKY preveria na domácej pôde zaujímaví súperi a fanúšikovia si určite prídu na svoje. Tento rok sme si dali záležať aj na tom, aby sme pozvali kvalitných rozhodcov. Naše pozvanie tak prijali aj rozhodcovia, ktorí pískajú v najvyšších českých súťažiach: mužskej extralige, či ženskej WHILke. Celkovo prišlo 8 českých rozhodcov a dvaja slovenskí. Vypomôžu aj „domáci“ rozhodcovia Juhás, Pašteka a Rudolf Draškovič st.. Do všetkých troch hál pozývame fanúšikov na 94 zápasov.”

Zúčastnené družstvá:
Tatran Litovel (ČR), Tatran Prešov (SK), TJ Sokol Sokolnice (ČR), Újezd u Brna (ČR), HC Zlín (ČR), HK Kúpele Bojnice (SK), HC Dukla Praha (ČR), SK NOXWEL Sečovce (SK), HC TATRAN STUPAVA (SK), Strojár Malacky (SK), HK Topoľčany (SK), Sokol Cífer (SK), Velká Bystřice (ČR), TJ STM Olomouc (ČR), Slovan Modra (SK), TJ Sokol Úvaly (ČR), Budaörs Handball Club (HU), Handball Club Zubrí (ČR), Slavoj Trebišov (SK).

 


.

BM: Kralici