POZRITE si celú tlačovú besedu! Situácia v hokejovom klube HK36 Skalica je kritická. Podľa skalického primátora Ľubomíra Baráta má klub záväzky v približnej výške tri milióny eur.

Prinášame vám záznam z tlačovej besedy, na ktorú pozvali zástupcov médií primátor Skalice Ľudovít Barát a čestný prezident MHKM Skalica Žigmund Pálffy. Tlačová beseda bolo zorganizovaná ako reakcia na vyhlásenia generálneho manažéra HK 36 Skalica, s.r.o. Tibora Martinčiča, ktoré poskytol médiám po rokovaní mestského zastupiteľstva 27. januára 2016.

Posted by Mesto Skalica – oficiálna stránka on 29. január 2016

Primátor mesta Skalica Ľudovít Barát a čestný prezident MHKM Skalica Žigmund Pálffy zorganizovali v piatok (29.1.)  tlačovú besedu k aktuálnej situácii v skalickom hokeji.  “Nebudem sa vyjadrovať k tomu, kam dospel skalický hokej. Na to sú tu funkcionári klubu, ak však niekto príde 27. januára žiadať o sumu 350-tisíc eur, tak mu nejde o jeho záchranu. Je to absolútne nelegitímne, nereálne. Skôr si myslím, že chceli zhodiť vinu na niekoho iného.” povedal primátor mesta.

Primátor pripomenul poslednú dotáciu mesta pre klub vo výške 47-tisíc eur v minulom roku a 100-tisíc eur ako ocenenie za reprezentáciu mesta v roku 2009, keď mužstvo získalo strieborné medaily.

“Ak niekto príde s požiadavkou o 350-tisíc eur v januári, je to neuveriteľné. Veď je to rozpočet takmer na celú sezónu. Keby prišli, že potrebujú napríklad 50-tisíc eur, verím, že poslanci mesta by boli jednoznačne za. Toto mi hlava neberie,” povedal k situácii vo svojom materskom klube Žigmund Pálffy, ktorý si myslí, že nepotrebujú žiadanú sumu len na záchranu prebiehajúcej sezóny. “Jednoznačne majú nejaké záväzky. Keď sme minulý rok preberali mládež, len sme sa pozerali, že takto sa to nedá. Keď máte vlastnú eseročku a takto budete hospodáriť, tak do plusu neprídete,” dodal Pálffy.

Generálny manažér HK36 Skalica Tibor Martinčič vyvrátil pre Záhorí.sk požiadavku klubu o dotáciu vo výške 350-tisíc eur, podľa jeho slov chcú len doplatiť prisľúbených 50-tisíc eur pre rok 2016. Vedenie klubu má situáciu riešiť v pondelok (1.2.).

Na Facebooku vznikla iniciatíva “Zeleno-biele srdcia na hokej” alebo “V NEDEĽU IDEM NA HOKEJ”, ktorú usporadúva stránka Priznania Skaličanov. Vyzývajú v nej všetkých fanúšikov skalického hokeja a klubu HK 36 Skalica, aby posledný januárový deň v roku 2016 prišli na možno posledný extraligový zápas mužstva HK 36 Skalica.

Vyjadrite sa v komentároch
Čo si myslíte o aktuálnej situácii v HK36 Skalica?


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024