A hádzanárska mastenica sa mohla začať. V piatok( 29.1.) sa začal trojdňový turnaj ZORNO CUP, o ktorom môžeme povedať, že sa stáva tradičným kvalitným turnajom, pretože práve tento rok sa písal už jeho tretí ročník.

SONY DSC

Do Stupavy a Malaciek zavítal jeden maďarský klub, 9 českých klubov a 9 slovenských klubov vrátane domácich.

Súťažilo sa v troch vekových kategóriách – mladší žiaci, starší žiaci a mladší dorastenci. Celkovo priaznivci hádzanej videli 94 zápasov rozdelených do troch hál. V školskej hale v Stupave, v mestskej hale v Stupave a v hale Malina v Malackách. Priama konfrontácia výborných mládežníckych družstiev zo spomenutých krajín priviedla do hľadísk množstvo fanúšikov hádzanej. A že sa bolo na čo pozerať!! Po zápasoch v základných skupinách A a B v každej kategórii prišlo na radu playoff o konečné umiestnenie.

SONY DSC

V školskej hale, kde hrali mladší žiaci, vytvorili fanúšikovia a rodičia Tatranu Prešov skvelú atmosféru, podporenú bubnovaním a skandovaním. Bolo ich zreteľne počuť aj v zápase proti domácim, ktorých jasne prevýšili v hľadisku a bohužiaľ i na palubovke. Najdôležitejšie však v tejto kategórii je, aby sa zúčastneným tímom ukázali možnosti, ktoré sa dajú dosahovať i v tejto kategórii.

V mestskej hale sa úroveň kvality hry posunula zase o stupienok či dva vyššie. Chlapci ponúkli divákom rad pekných akcií, individuálnych zručností a spontánnych radostí z čiastkových úspechov, po ktorých nechýbali prejavy emócií. Ale na škodu domácich, ani tu naši chalani nemútili vodu na popredných priečkach. Dôvodom však môže byť ročník narodenia, pretože takmer všetci budú hrať túto kategóriu i o rok. V skupinovej fáze sa veľmi dobre ukazovalo družstvo HK Topoľčany.

Lahôdky však ponúkla hala Malina v Malackách!
Skupinová fáza priniesla spojenému družstvu Stupavy a Malaciek patričnú dávku šťastia, keď len s dvomi získanými bodmi v troch zápasoch, ale lepším skóre zo vzájomných zápasov postúpili do semifinále proti víťazovi skupiny A, Slavoju Trebišov. Býva trénerským zvykom v tejto kategórii, že vždy v polčase príde k výmene brankárov. Tak tomu bolo i teraz. V prvom polčase semifinálového duelu bol v bránke Paťo Papaj a v bráne exceloval! Za svoj chrbát pustil len päť striel a výsledok bol 6:5! Kolegovi v bránke Jurajovi Rybárovi to v druhom polčase až tak nešlo a tréner Paťa do brány za takmer beznádejného stavu (9:13) poslal opäť. Chalani nič nevzdali a začala dráma ako sa patrí. Štyri sekundy pred koncom za stavu 14:15 bola v náš prospech odpískaná sedmička a tú v tejto napätej situácii nekompromisne premenil Dano Polák a poslal zápas do sedmičkového rozstrelu. Chalani sa pochytali okolo ramien, akoby hrali posledný zápas v živote. Jeden sa však držal stranou a koncentroval sa na svoj výkon. Bol to Paťo Papaj, ktorý v rozstrele chytil tri zo šiestich sedmičiek a poslal náš tím do finále turnaja proti výborne hrajúcej Dukle Praha. Avšak počas noci zo soboty na nedeľu nášmu tímu zápas s Trebišovom kontumovali a poslali nás do boja o tretie miesto, ktoré chlapci nakoniec vybojovali. Kto však videl tento zápas, tak musel športovo uznať, že bol ABSOLÚTNOU ozdobou tohto podujatia.

SONY DSC
Čo priniesol ZORNO CUP 2016?
Výborné súboje vo svojich vekových kategóriách vo všetkých troch halách. Súboje na palubovkách, súboje v hľadiskách, množstvo emócií, radosti, smútku, ale i frustrácie. Toto všetko je však šport. V tom je jeho krása. Nesmieme však zabudnúť ani na organizačnú stránku turnaja, s ktorou boli spokojní všetci oslovení hostia, či už zo Slovenska alebo z Čiech. Ako o ubytovaní, možnosti stravovania a samotného hracieho systému turnaja. Kvalita turnaja nám stúpa a z tohto trendu sa môžeme všetci tešiť.

Veľké poďakovanie patrí všetkým partnerom a sponzorom tohto podujatia, bez ktorých by sa takýto turnaj nedal realizovať v tak veľkom rozmere.

Konečné poradie v kategórii Mladších žiakov:
1. Dukla Praha
2. Handball Club Zubří
3. Tatran Prešov
4. SK Velká Bystřice
5. HK Topoľčany
6. SK Noxwel Sečovce
7. TJ STM Olomouc
8. Tatran Litovel
9. TJ Sokol Úvaly
10. Strojár Malacky
11. HC Tatran Stupava A
12. HC Tatran Stupava B
13. TJ Sokol Sokolnice (CZ)

Konečné poradie v kategórii Starších žiakov:
1. Tatran Prešov
2. HK Topoľčany
3. Dukla Praha
4. Handball Club Zubří
5. TJ Sokol Úvaly
6. SK Velká Bystřice
7. Sokol Cífer
8. Sokol Újezd u Brna
9. Budaörs Handball Club
10. HC Slovan Modra
11. Strojár Malacky
12. HC Tatran Stupava

Konečné poradie v kategórii Mladších dorastencov:
1. Dukla Praha
2. Slavoj Trebišov
3. HC Tatran Stupava, Strojár Malacky
4. HK Kúpele Bojnice
5. Tatran Litovel
6. SK Noxwel Sečovce
7. Budaörs Handball Club
8. HC Zlín

Daniel Jančár


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota