Trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky hrozí v prípade preukázania viny 35-ročnému Petrovi z okresu Senica, ktorému na základe doterajších informácií vzniesol obvinenie poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v druhom bratislavskom okrese.

policia-auto

Menovaný včera (01.03.2016) krátko pred 14.00 hod odcudzil z predajnej plochy v predajni potravín na Mierovej ulici viacero kusov tuniakových konzerv a dva sprchové gély v celkovej hodnote cca. 50,-€. Tovar si vložil do igelitovej tašky a prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia. V odchode mu chcel zabrániť zamestnanec potravín, ktorý ho vyzval na vydanie odcudzeného tovaru. Menovaný s vydaním tovaru však nesúhlasil, začal sa správať agresívne a došlo k fyzickému konfliktu, ktorý sa presunul do priestorov pred predajňou.

Tam sa pripojili traja okoloidúci muži, ktorí chceli pomôcť zamestnancovi potravín a menovaného spacifikovať. Ten však vytiahol kuchynský nôž a začal sa im vyhrážať fyzickou likvidáciou. Aj napriek jeho aktívnemu odporu sa podarilo menovaného odzbrojiť a spacifikovať až do príchodu hliadky Policajného zboru, ktorá ho v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode. Počas spacifikovania spôsobil menovaný s nožom zamestnancovi potravín ako aj jednému z mužov ľahké poranenia v oblasti končatín.

Následnou lustráciou bolo preukázané že obdobného skutku – priestupku proti majetku sa menovaný v predchádzajúcich 12 mesiacoch dopustil a bol za neho postihnutý uložením blokovej pokuty.

Po vykonaní potrebných úkonov  bolo 35-ročnému Petrovi vznesené obvinenie z prečinu krádeže v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a bol umiestnený v cele policajného zaistenia.

Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní.


.

BM: Ustekana sobota