43-ročný Malačan neustále prenasledoval svoju kolegyňu v práci. Sústavne ju kontaktoval na jej telefónne číslo, najmä častým zasielaním SMS správ. Celú noc ju držal v rodinnom dome.

Muz-Zena-Stalking
Ilustračné foto 123rf.com

Trest odňatia slobody vo výške šesť mesiacov až tri roky hrozí v prípade preukázania viny 43-ročnému Malačanovi, ktorého polícia obvinila z prečinu nebezpečného prenasledovania v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody.

V súčasnosti už obvinený muž mal od mesiaca február 2012 až po súčasnosť neustále prenasledovať 52-ročnú ženu na rôznych miestach v okrese Malacky.

“Neustále, proti jej vôli, vyhľadával jej osobnú blízkosť najmä v zamestnaní, kde poškodená pracovala. Sústavne ju kontaktoval na jej telefónne číslo, najmä častým zasielaním SMS správ.” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Malačan požiadal(13.1.) poškodenú o pomoc pri vybavovaní si svojich písomností. Odviezol ju k jednému z rodinných domov, v ktorom s ňou zotrval do nasledujúceho dňa. V dome žena pobudla nedobrovoľne, avšak v obave o svoj život a zdravie.

Mužom prenasledovaná žena nabrala odvahu a jeho protiprávne konanie nahlásila na políciu. Jej život sa teraz môže vrátiť do pôvodných koľají.

“V prípade, ak sa stanete obeťou takéhoto trestného činu, políciu treba kontaktovať ihneď. Aj keď takýto krok sa Vám nemusí vzdať jednoduchý, keďže páchateľmi sú zväčša osoby z minulosti Vám blízke, ale je nevyhnutný na to, aby sa Váš život vrátil do pôvodných koľají.” dodáva policajná hovorkyňa.

Stalking je termín označujúci patologické správanie jednotlivca, ktoré sa prejavuje abnormálnym záujmom o nejakú inú osobu, spojeným s jej prenasledovaním a obťažovaním. Prenasledovaná osoba je často verejne známa, alebo prenasledovateľovi osobne blízka. (zdroj: Wikipedia.org)


.
Toto je čítané

V Kútoch sa zrazil 69-ročný cyklista s autobusom

Zranenia, ktoré si vyžiadali vrtuľníkový prevoz do bratislavskej nemocnice utrpel v utorok…

BM: Ustekana sobota