Policajti zo Skalice obvinili: muža z prechovávania 100 dávok marihuany, dvoch bratov z vykrádania záhradných chatiek vo vinohradníckej oblasti a zadržali muža, ktorý sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odberu krvi.

policia-auto

Skalickí policajti odhalili pri bežnej kontrole drogy. Koncom januára kontrolovali v meste Skalica na Ulici Mazúrovej 35 ročného miestneho muža. Pri kontrole totožnosti im dobrovoľne vydal sušené konope, ktoré mal uschované v igelitovej taške. Takmer 55 g zelenej sušiny policajti zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. To potvrdilo, že išlo o konope, z ktorého by sa dalo vyrobiť približne 110 jednorazových dávok marihuany. Na základe expertízy obvinil vyšetrovateľ Skaličana z prechovávania drog. V minulosti súdne trestanému mužovi hrozí teraz v zmysle zákona strata slobody na 3 až 10 rokov.

Policajtom sa dodatočne podarilo objasniť prípady vykrádania chatiek vo vinohradníckej oblasti k. ú. Popudinské Močidlany. Takmer 20 prípadov majú na svedomí dvaja bratia z okr. Skalica. 20 ročný Štefan a o 2 roky mladší Ján sa poväčšine spolu vkrádali do záhradných chatiek a brali všetko, čo potrebovali pre osobnú potrebu. Niektoré z vecí opotrebovali a zahodili, niekotré z nich sa podarili polícii zaistiť.Najčastejšie to bolo drobné náradie, klince, medené káble, sekery, motyky, brána na rozrábanie zeminy ale aj golfové loptičky, starší televízor a anténa. Prvé prípady nahlásili občania v novembri 2014 a ďalšie sa zopakovali opäť o rok. Starší z dvojice je okrem toho podozrivý aj z toho, že najmenej štyri noci prespal  jednej z chatiek a potom si z chaty odniesol prikrývku na spanie s vankúšom, kávu s hrnčekom a cukrom a nezabudol si pribaliť ani toaletný papier. Poškodením dverí a krádežami spôsobili majiteľom škody za niekoľko sto eur. Polícia ich obvinila vo všetkých prípadoch z prečinu krádeže vlámaním, za čo im hrozí strata slobody až na 2 roky.
Senickí policajti obmedzili na osobnej slobode 37 ročného muža z okr. Skalica. V nedeľu, v skorých ranných ho kontrolovali policajti na miestnej komunikácii v obci Brodské ako vodiča na aute VW Golf. Na výzvu policajta sa vodič odmietol podrobiť orientačnej dychovej skúške na alkohol a zároveň nechcel podstúpiť ani lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi. Trestný zákon je v takýchto prípadoch nekompromisný a osobe, ktorá sa odmietne akýmkoľvek spôsobom podrobiť vyšetreniu na zistenie požitia návykovej látky, hrozí trestné stíhanie. Policajti umiestnili muža do cely policajného zaistenia a tzv. super rýchlom konaní ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí v takýchto prípadoch strata slobody až na 1 rok a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 1 až 10 rokov.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.

BM: Ustekana sobota