Počas víkengu (2.-3.4.)sa na východe Slovenska v Ždani uskutočnili majstrovstvá Slovenska v boxe žiakov a mladších dorastencov. Šampionátu sa zúčastnilo 85 boxerov vrátane 6 dievčat. BC RTJ Malacky reprezentovali dvaja borci.

box-BC-RTJ-malacky-pavol-irha
Pavol Irha
Plocha draka Knihy.Zahori

Starší žiak v hmotnosti do 44 kg Pavol Irha. V tejto kategórii štartovali štyria boxeri, teda plný počet. V sobotu mu žreb určil súpera z BC Galanta, Richarda Riga. Dule boxer z BC RTJ prehral verdiktom 3:0 na body. V druhom kole bol dokonca Pavol Irha verejne napomínaný za držanie súpera a v treťom kole bol počítaný po troch čistých úderoch.
V nedeľu boxoval o tretie miesto. Súperom mu bol boxer z MŠK Vranov nad Topľou, Igor Horvath. Irha o bronzovú medailu zabojoval a a jasne zvíťazil v pomere 3:0 na body. Z M.-SR si odniesol bronzovú medailu.

box-BC-RTJ-malacky-manuel-somorjai
Manuel Šomorjai

Mladší dorastenec v hmotnosti do 63 kg Manuel Šomorjai mal taktiež plne obsadenú hmotnostnú kategóriu. V sobotu mu žreb určil súpera z Košíc, Martina Goleňu. Východniar bol tvrdý no v polovici druhého kola mu začali rapidne dochádzať sily. Malačan nedokázal využiť šancu a prevalcovať súpera. Tretie kolo bolo v prospech boxera BC RTJ, len bodovú stratu už nedohnal. Duel skončil 3:0 na body v prospech Košičana.
V nedeľu boxoval Manuel Šomorjai o tretiu priečku, ktorú si už nedal “uchmatnúť”. Súperom mu bod ďalší východniar, Gabriel Tkáč z MŠK Vranov nad Topľou. Malačan svojho súpera zasahoval priamymi údermi čo mu prinieslo zaslúžené víťazstvo 2:1 na body. Z M.-SR pre Malacky priviezol bronzovú medailu.

Ali Reisenauer, tréner a predseda BC RTJ


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota