Do Malaciek smerujú ďalšie dve dotácie. Boli sme úspešní pri žiadosti na Envirofond o poskytnutie finančného príspevku na nové zberné vozidlo na sklo.

Konateľ mestskej organizácie Tekos Juraj Schwarz hovorí, že je to prvý krok k potrebnej obnove zastaraného vozového parku na účely odpadového hospodárstva mesta: „Dotácia je vo výške 180 tisíc eur. Ešte na jar vyhlásime súťaž na dodávku zberného vozidla na sklo.“ Dopĺňa ho primátor mesta Juraj Říha: „Na Envirofonde sme mali podané dve žiadosti, takže zatiaľ je úspešnosť 50-percentná. Neuspela síce naša žiadosť na zateplenie Základnej školy Záhorácka, avšak v blízkej budúcnosti tento projekt znovu predložíme.“

 

Ilustračné foto MalackePohlady.sk
Ilustračné foto MalackePohlady.sk
Macek Knihy.Zahori

Ďalším úspechom je 10 tisíc eur od Rady vlády SR na prevenciu kriminality. „Tieto peniaze využijeme na modernizáciu a rozšírenie existujúceho kamerového systému v Malackách. V meste máme aktuálne rozmiestnených 25 bezpečnostných kamier,“ povedal náčelník Mestskej polície v Malackách Ivan Jurkovič. MsP už vlani získala z toho istého zdroja finančnú pomoc 15 tisíc eur.

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota