AKTUALIZOVANÉ: Skaličania sú opäť v strehu. Po dvoch rokoch opäť hrozí, že v blízkosti rodinných domov a vodného toku Zlatnícky potok vybudujú  závod na spracovanie odpadu – odpadových pneumatík.

Aktualizované 4.4. | O zmene územného plánu sa nerokovalo. Spoločnosť ZIPP Skalica požiadala o stiahnutie z rokovania zmeny územného plánu. Svoje stanovisko pre portál Srdcezáhoria.sk poskytol aj ponikateľ Miroslav Lipa, ktorý chcel zameniť s mestom pozemky pod futbalovým štadiónom v Skalici. Rozhodol sa tak zvrátiť nepodložené informácie. Pozrite si jeho vyjadrenie. 

“Dajme najavo podnikateľom usilujúcim sa o povolenia a taktiež mestským poslancom, že hovoríme jasné “NIE” závodu na spracovanie odpadu – odpadových pneumatík v Skalici.” nabáda občanov na podpis neznámy autor petície.

Závod na spracovanie odpadu odmieta autor petície tiež kvôli umiestneniu mimo priemyslenej zóny mesta, mimo adekvátnych komunikácií pre nákladnú dopravu a v tesnej blízkosti sídliska Trávniky a rodinných domov, a vodného toku – Zlatnícky potok pretekajúceho intravilánom mesta.

Foto: Facebook Peter Hertl
Foto: Facebook Peter Hertl

Búrlivá debata sa očakáva v stredu (4.5.) na mestskom zastupiteľstve. “Na najbližšom MsZ budú hlasovať poslanci mesta Skalica o zmene územného plánu ohľadom umiestnenia prevádzky na spracovanie pneumatík v lokalite bývalej spaľovne.” informuje na svojom Facebookovom profile poslanec MsZ Peter Hertl.

Povolenie prevádzky na spracovanie použitých pneumatík je podľa poslanca Hertla jedna z podmienok na zámenu pozemkov pod futbalovým štadiónom, ktoré vlastní súkromná spoločnosť Reality-LM a.s. Tá má za ne získať iné lukratívne pozemky, ale zároveň vraj požaduje aj zmenu územného plánu na možnosť prevádzky závodu.


.