Prvý májový týždeň sa v ŠH Malina uskutočnili krajské kolá v hádzanej chlapcov i dievčat základných škôl. Právo zúčastniť sa na nich mali len víťazi jednotlivých obvodných kôl z ôsmich obvodov Bratislavského kraja.

Malacke-hadzanarky

Obe podujatia organizovalo už tretí rok CVČ v Malackách a tradične sa svojej úlohy zhostilo na vysokej úrovni.

V minulom roku v oboch kategóriách zvíťazili Malačania (dievčatá zo ZŠ Štúrova a chlapci zo ZŠ Dr. J. Dérera) a tento rok sa scenár sčasti zopakoval. Dievčatá zo ZŠ Štúrova obhájili svoje prvenstvo a medzi chlapcami sa majstrami Bratislavského kraja stali žiaci osemročného Gymnázia Malacky. Obe družstvá si víťazstvom v krajskom kole vybojovali postup na celoslovenskú žiacku olympiádu – Kalokagatiu, ktorá sa uskutoční v Trnave od 23. do 24. júna.

Záhorácke rádio 2024 01

Na Kalokagatii sa však bude súťažiť i v ďalších športoch. Šancu postúpiť na žiacku olympiádu a majstrovstvá Slovenska majú i atléti (majstrovstvá okresu Malacky i Bratislavského kraja ešte len budú), basketbalisti, basketbalistky, dievčatá vo vybíjanej a chlapci v troch vekových kategóriách malého futbalu.

Na krajských kolách, ktoré sa uskutočnia v najbližších týždňoch, budú reprezentovať okres Malacky chlapci a dievčatá zo ZŠ Štúrova Malacky (majstri okresu v basketbale chlapcov, basketbale dievčat, vybíjanej dievčat, malom futbale mladších chlapcov a malom futbale najmladších chlapcov) a chlapci zo ZŠ Záhorácka (majstri okresu v malom futbale starších chlapcov). Držíme päste!

D. Šuster


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota