V utorok (24.5.) krátko po 6:00h dostal 30-ročný vodič poľského kamióna na mokrej ceste šmyk a zostal spriečený cez železničné priecestie v Sekuliach. Cesta bola ťažšie prejazdná a vlaky naberali meškanie.

 

“Na ceste tretej triedy medzi obcami Borský Svätý Jur a Sekule (okr. Senica) vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Na ceste dostal šmyk, pričom sa kamiónom dostal do protismeru a zostal spriečený cez železničné priecestie.” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

nehoda-kamion-vlak-sekule
Foto: Záhorí.sk

Pri nehode kamión narazil do zabezpečovacieho zariadenia, vďaka čomu dostal prichádzajúci rýchlik, smerujúci do Prahy, signál na zastavenie. Tým, že vlak stačil včas zastaviť, sa nehoda zaobišla bez zranení. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny.

Macek Knihy.Zahori

Polícia na mieste riadila premávku, železničná trať bola na nejaký čas uzatvorená. “Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili opatrne.” dodala policajná hovorkyňa.

nehoda-kamion-sekule
Foto: Záhorí.sk

O nehode sme na našom Facebookovom profile informovali pár minút po nehode.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota