V sobotu (28.mája) centrum Malaciek zaplnia návštevníci Malackej šošovice, Dňa detí, ale aj priaznivci veteránov.

malacka-sosovica

Obľúbené podujatie, ktorým dominujú hand-made trhy, sa spájajú s celomestskou akciou venovanou deťom a vďaka výbornej skúsenosti a odozvy z uplynulého roka aj s prehliadkou historických vozidiel. Program bude sústredený v srdci mesta – v parku na Kláštornom námestí (Malacká šošovica) a v časti od inkubátora ku kinu.

Malacká šošovica patrí medzi stálice podujatí, ktoré už tretí rok prinášajú jarmočnú atmosféru a zábavu do centra mesta. Aktuálne je prihlásených vyše tridsať predajcov s rôznymi ručne robenými drobnôstkami, nebude však chýbať ani domáca kozmetika, malacký med, víno, bylinky, chutné a zdravé vegánske jedlo a iné.

Záhorácke rádio 2024 01

Na začiatku Malackej šošovice nás do dobrej nálady dostane folková kapela LAS PUERTAS (9.15 – 10.00 h). Pozvanie na šošovicu prijal aj CirkusKus z Bratislavy, ktorý si pripraví tvorivý workshop a na dobrú náladu supr-čupr klauniádu. Správne zacieliť vás opäť naučia lukostrelci z Gajár. Súbor šiestich drevených súťažných hier si budú mocť vyskúšať návštevníci starobylých rímskych hier. Pre deti pripraví Trvalka montessori dielničky, malých návštevníkov iste potešia aj ovečky. Nájdete tu dokonca aj živú sovičku ako maskotku Brain Owls. Mamičky si budú mocť s detičkami zatancovať spolu s Dáškou.

Deň detí oficiálne začína o 10.00 h a končí o 14.00 h. Programom budú sprevádzať žiaci základnej umeleckej školy. Na tvorbe programu sa podieľa ZUŠ v Malackách, Centrum voľného času v Malackách a Mestské centrum kultúry v Malackách. Deti čaká veľa tvorivých aktivít, hudobné vystupenia, divadelné vstupy. Program upresníme neskôr 🙂

Od 14.00 h do 16.00 h sa v Malackách zastavia desiatky historických vozidiel v rámci 21. ročníka Veteran Rallye Malačan.


.

BM: Festival Záhrad