Záhoráci Michal Fusek a Boris Bojanovský sa predstavili počas víkendu (10.-12.6.) na prestížnom Eurocampe v talianskom Trevise, ktorý im môže pomôcť na ceste do NBA.

Michal Fusek, Foto: hoopshabit.com
Michal Fusek, Foto: hoopshabit.com

Obaja vynikajú svojou výškou – 221 cm a preto majú šancu prebojovať sa do tohtoročného draftu zámorskej NBA, ktorý sa uskutoční 23. júna. Dvadsaťjedenročný Fusek je hráč belgického Proximus Spirou Charleroi a na NBA draft 2016 sa už oficiálne prihlásil. „Nemyslím si, že by sa v tomto roku mohol prelomiť hranicu draftu. Ak sa to nepodarí, tak sa vrátim do Belgicka, kde chcem veľa hrať a ukázať, na čo mám,“ vyjadril sa v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR Fusek.

Boris Bojanovský, rantsports.com
Boris Bojanovský, Foto: rantsports.com

Boris Bojanovský sa v Taliansku predstaví ako hráč univerzitnej NCAA, štvrtý rok oblieka dres Florida State University. V sezóne 2015/2016 odohral 34 zápasov s priemerom 6,1 bodu, 4,4 doskoku a 1,7 bloku na zápas.

Trojdňový kemp v Trevise má v basketbalových kruhoch vysoký kredit vďaka účasti popredných skautov z celej Európy a NBA. Prípadným úspechom sa môžu slovenskí basketbalisti zaradiť k menám ako Serge Ibaka, Nicolas Batum či Danilo Gallinari, ktorí tiež odštartovali svoju cestu do NBA práve v Trevise.


.

BM: Festival Záhrad