Aj keď Strojár Malacky skončil v 1. lige až na štvrtom mieste, nakoniec si zahrá extraligu.

hadzana-strojar-malacky

Počas jarnej časti malackí hádzanári až do posledných dvoch kôl držali karty v boji o postup do extraligy vo svojich rukách. Posledné dva zápasy im však nevyšli podľa predstáv a nakoniec obsadili v nadstavbovej časti štvrtú priečku za Piešťanmi , Levočou a Martinom.

V Malackách síce zavládlo mierne sklamanie, ale nakoniec sa Strojár medzi najlepšími predstaví. Piešťany aj pri najväčšej snahe nedokázali získať dostatok financií na najvyššiu súťaž a Levoča už dopredu avizovala, že o najvyššiu súťaž nemá záujem.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Výkonný výbor má však možnosť zaradiť do súťaže tím, ktorý splní požadované kritériá a prejaví záujem o štart. Malacky ešte pred rozhodujúcimi bojmi v I. lige, v ktorej im nevyšli niektoré zápasy a napokon skončili štvrté, deklarovali svoj interes,” uviedol k tomu, že Záhoráci doplnili extraligu riaditeľ súťaže Peter Brunovský.

Najbližší ročník extraligy bude mať pre kluby špeciálny náboj, keďže najlepších šesť tímov si zabezpečí postup do nadnárodnej súťaže s českými klubmi.

Do play-off pôjdu prvé štyri tímy
Na porade klubov dostal definitívnu podobu aj kalendárny plán. Hrací systém zostáva prakticky nezmenený. Základná časť bude pozostávať z 18 kôl (každý s každým doma – vonku) a vyvrcholí 12. februára 2017. Nasledovať bude nadstavba s dvoma skupinami – o 1. – 6. miesto (10 kôl) a o 7. – 10. priečku (6 kôl).

Do play-off postúpia prvé štyri tímy, semifinále sa začne 22. apríla, finále 17. mája a nový majster bude známy najneskôr 31. mája 2017. Všetky série vo vyraďovacej časti sa hrajú na tri víťazstvá. V Slovenskom pohári sú semifinálové zápasy plánované na 7. a 14. decembra 2016, prvé finále sa bude hrať 25. januára a jeho víťaz bude známy po finálovej odvete 1. februára 2017.

Program 1. kola extraligy v hádzanej mužov 2016/2017 (termín: 3. – 4. septembra 2016)
HKM Šaľa – TJ Slovan Modra
ŠKH Agrokarpaty Pezinok – ŠKP Bratislava
HC Sporta Hlohovec – HC Štart Nové Zámky
Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany
MŠK Považská Bystrica – TJ Strojár Malacky

Vlado Miček (prevzaté)


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota