Spoločné majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v cyklistike sa na Hodonínsku konajú od štvrtka (23.6.) do nedele (26.6.). Trať pretekov vedie aj cez Záhorie.

Zdroj: PeterSagan.com
Zdroj: PeterSagan.com

Najväčšie cyklistické hviezdy sa predstavia na Slovácku a na Záhorí. V časovke aj cestnom závode budú o tituly bojovať aj majster sveta Peter Sagan a známa česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková.

“Závodníci sa v Kyjove a okolí musia popasovať s celkovým prevýšením viac ako 3200m na 185 kilometroch. Nakoľko ide o nomináciu na olympiádu v Riu, môžeme sa tešiť na hviezdnu účasť celej českej cyklistickej špičky, a k tomu úradujúceho mastra sveta Petra Sagana.” povedal pre hodonínsky denník kyjovský cyklista a manažér Majstrostiev Českej a Slovenskej republiky Jakub Kratochvíla.

Pripravená bude aj fanzóna s veľkoplošnou obrazovkou v najťažšej pasáži okruhu na Strážovskom kopci a veľkoplošné obrazovky na kyjovskom námestí a v strede Hodonína.

Majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v cyklistike 2016

Program časovky – štvrtok 23.6.
9:30 – juniorky (16 km)
10:10 – juniori + ženy (24 km)
15:00 –  muži (50 km)

Trasa: Štart v Hodoníne na Masarykovom námestí z bočnej ulice. Cyklisti sa vydajú smerom na Slovensko do Holíča. Potom smer Petrova Ves, odbočka doľava na Radimov (na križovatke otočka juniori a ženy), Štefanov, Letničie (otočka muži a kategorie U23). Cieľ – Hodonín, Národní třída pred radnicou.

Program cestného závodu – sobota 25.6.
14:00 – juniori (6 okruhov – 123,6 km)
14:05 – ženy (5 okruhov – 103 km)

Program cestného závodu – nedeľa 26.6.
8:00 – muži a U23 (9 okruhov – 185,4 km)

Trasa: Štart – Kyjov Masarykovo námestie smer Strážovský kopec a obec Věteřov, zjazd do Sobůlek a do Kyjova.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota