V súťažnom ročníku 2015/2016 v IV. lige severozápad sa umiestnili naši dorastenci z Kútov na druhom mieste. Získali 59 bodov a skóre 77:35. Odohrali 26 zápasov, z nich devätnásť vyhrali, dva remizovali a päť prehrali.

dorast-kuty-web

Najlepším strelcom tímu (zároveň i druhým najlepším strelcom ligy) je Andrej Vávra (29 gólov). Nedá mi nespomenúť Andrejov pekný a výstižný výrok z minulej sezóny: „Góly sú výsledkom hry celého tímu a o každý jeden gól sa pričinili všetci, ktorí boli v momente jeho strelenia na ihrisku“.

Náš plán pri postupe do IV.ligy bol udržať sa a prinajlepšom uhrať stred tabuľky. Takýto výsledok súťažného ročníka sme nečakali. Dorast je našou veľkou pýchou! Dobré výsledky sú odrazom poctivých príprav na zápasy a dobrých tréningových jednotiek, ktoré prebiehali 2-3 krát do týždňa. Veľmi dôležité je spomenúť, že tento tím hrá so srdcom, plným nasadením a entuziazmom. Futbal je kolektívna hra a náš dorast je tomu vzorným príkladom. Nie jednotlivec, ale všetci. A to je to najdôležitejšie. Môžu sa na seba vzájomne spoľahnúť. Utužuje ich i to, že sú priateľmi aj mimo ihriska.

Najlepším zápasom sezóny bol Beluša – Kúty (2:3), kde v 75 min. prehrávali 2:1 a v posledných 15 minútach dali ešte dva góly a zvíťazili. Najťažší zápas odohrali v Borčiciach na umelej tráve, kde prehrali s víťazom ligy vysoko 5:0.

Hráči dorastu: Tomáš Valachovič, Jozef Šimek, Patrik Studenič, Andrej Vávra, Martin Zemánek, Denis Lovecký, Mário Palkovič, Tadeáš Bílek, Jakub Sirka, Tomáš Valúšek, Tomáš Daniel, Marek Fabian, Adrián Sofka, Patrik Daniel, Adam Palkovič, Mário Klíma, Lukáš Nemečkay, Tomáš Komorný, Frederik Hačunda, Frederik Horečný, Mário Janči, Filip Baláž.

Realizačný tím: Jozef Fekete – tréner, Ján Macejka, Rastislav Laššo, Pavel Vávra, Marek Létal, Žaneta Létalová.

Vďaka za sponzorské dary: Obecný úrad Kúty, Kovotvar Kúty, Ing. Stanislav Pavelka, Ing. Rastislav Laššo, Peter Škoda, Jozef Veselský, Vladimír Ralbovský, Milan Šimek, Lenka Lovecká.

CHLAPCI, ĎAKUJEME! NECH SA VÁM DARÍ I NAĎALEJ!

Martina Rišková (Poláková)


.

BM: Kralici