OZ Banana Events  sa snaží pomáhať  deťom, ľuďom a zvieratám. Už dlhší čas pracujeme na  projekte ROBÍME RADOSŤ CHORÝM DEŤOM a ich blízkym. Na sociálnej sieti sme objavili selfie chorého chlapca, ktorá nás chytila za srdce, preto sme ponúkli jeho rodine pomoc.

filipko-oz-banana2

Filipkovi Lísalovi z Holíča (8 rokov) diagnostikovali leukémiu v januári tohto roku. Začalo to nevinnou črevnou virózou, zvracaním, zvýšenou teplotou a bolesťami  bruška.

Choroba neustupovala, naopak stav sa zhoršoval. Mama následne kontaktovala Filipkovu imunologičku, ktorú navštevuje kvôli diagnóze  ,,imunodeficit CVIG”.  Lekárka ich odporučila  do Nemocnice Kramáre, kde sa dozvedeli správu,  ktorá zasiahla celú rodinu. Chlapec má  BURKITTOVU leukemiu, čo je najagresívnejšia forma tejto zákernej choroby, preto musí  hneď začať s najagresívnejšou chemoterapiou.

“Pocítili sme taký zármutok a beznádej, že sa to ani slovami nedá opísať, ďalšie slová lekára som už nevnímala,” opisuje smutne Filipkova mama.

filipko-oz-banana

Vedľajšie účinky liečby sa dostavili okamžite. Zápaľ  pľúc, zvracanie, hnačka, rapídne schudol.

Počas leukopénie (útlm kostnej drene) prekonal zápal čreva, masívne  krvácanie z konečníka, sepsu a veľa ďaľších životu nebezpečných  vedľajších účinkov.

“Momentálne je náš hrdina  na konci náročnej liečby. Veríme, že už bude len dobre a Filipko sa vráti naspať do detského sveta,” konštatuje mama.

Pozrite si video z NAVŠTEVY FILIPKA A DETÍ NA ONKOLÓGII

POĎAKOVANIE od mamy

Nikdy by som neverila, že sa nájde toľko ľudí, čo nám bude chcieť pomôcť. Je to tu neskutočne ťažké, vidieť tu toľko nevinných detí ktoré sa usmievajú, aj keď im je zle z tej odpornej chemoterapie, rodičov ako sa usmievajú, aj keď by najradšej plakali, vidieť rodičov ktorých detičky ten boj prehrali a Vy ste tie deti poznali dokonca s nimi boli v jednej izbe 🙁 . Nemôžem každému osobne poďakovať, tak aspoň takto cez fb. ĎAKUJEM, za podporu a že na nás myslíte.

Pomôcť môžete aj vy

Pomôžme onkologickému pacientovi Filípkovi z Holíča! Filípko bojuje s ťažkou chorobou, na ktorú je potrebná veľká finančná čiastka. Prispieť Filípkovej rodine môžete na číslo účtu SK3865000000000033211015.


Soňa Postová
OZ Banana Events


.

BM: Kralici