Mažoretky ELLA Malacky majú za sebou najúspešnejšiu sezónu za 5 rokov pôsobenia súboru.

Processed with VSCO with t1 preset
Processed with VSCO with t1 preset

Po 5 rokoch sa dokázali vypracovať na takú úroveň, pri ktorej dosiahli nielen titul Majstra Slovenska ale aj viacnásobného Vicemajstra Európy! Zvládli s pomocou mesta Malacky a asociácie AMAs Slovensko zorganizovať Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe u nás v Malackách. Kto by to bol povedal, že súbor ktorý má iba niečo cez 30 členiek dokáže dať dokopy tak skvelý tím rodičov a známych, ktorý dokážu zorganizovať niečo tak veľké na takej úrovni, že počuť iba slová chváli. Ani vo sne by si trénerky a mažoretky ELLA nepomysleli, že niekedy obsadia tie najvyššie priečky na Majstrovstvách Slovenska a vybojujú tak postup na Majstrovstvá Európy a Sveta až so 4 choreografiami. Ich sen sa stal skutočnosťou a mažoretky sa z Majstrovstiev Európy, ktoré sa konali 7.-10.júla v Púchove vrátili ovešané medailami.

Plocha draka Knihy.Zahori
 

Zo 4 choreografií boli 3 na stupni víťazov! Vôbec nečakali taký úspech. Dievčatá trénovali každý deň a v telocvični strávili spolu s trénerkami niekoľko hodín. Stálo to za to, pretože z roka na rok dievčatá spravili neskutočný pokrok a podarilo sa im prebojovať sa medzi Európsku špičku. Je to naozaj neuveriteľné. V Púchove sa počas Majstrovstiev stretlo až 90 tímov z 12 rozličných štátov v Európe. Slovenské a České súbory patrili bezpodmienečne medzi tie najlepšie. Mažoretky z Malaciek patrili medzi nich. Miniformácia baton kadetky v konkurencii 12 súťažiacich po krásne odvedenom výkone vybojovala 2.miesto a teda titul I.VICEMAJSTER EURÓPY! Najväčším prekvapením bolo trio baton kadet v zložení Eliška Bačová, Alicka Blažková a Natálka Šibalíková. Dievčatá získali postup zo 4.miesta na Majstrovstvách Slovenska a vo štvrtok všetkým ukázali, že si ho naozaj zaslúžili. Obsadili neuveriteľné 2.miesto z 13 a taktiež sa môžu pýšiť titulom I. VICEMAJSTRA EURÓPY! Vo štvrtok bojovala aj sólistka poms kadet Saška Galovičová, ktorá v konkurencii 17 sólistiek bola ohodnotená nádherným 6.miestom! Čerešničkou na záver bola veľká formácia baton kadet a defilé. ELLA Malacky vybojovali 3.miesto a sú teda II.VICEMAJSTERKY EÚROPY! Konkurencia bola naozaj veľká a preto môžeme byť na naše mažoretky z Malaciek hrdí, že krásne reprezentovali nielen klub ELLA a mesto Malacky, ale aj Slovensko. V mene celého klubu patrí dievčatám obrovská pochvala za ich vynikajúce výsledky. Vďaka patrí trénerkám Danke Bukovskej, Kristíne Horeckej a Martine Danihelovej, ktoré priviedli dievčatá k týmto úspechom a v neposlednom rade rodičom, za ich pomoc a predovšetkým ich podporu. Dievčatám začali prázdniny až teraz, no v auguste už začnú opäť makať, aby mohli ich skvelé výsledky obhájiť aj na Majstrovstvách Sveta, ktoré sa budú konať koncom septembra v Chorvátskom Poreči.

Tento rok na súťažiach bojovali s 8 choreografiami . Zúčastnili sa 6 súťaží z toho jednou zo súťaží boli Majstrovstvá Slovenska v Malackách a Majstrovstvá Európy v Púchove. Mažoretky ELLA vybojovali 11x – zlato, 11x – striebro, 6x – bronz. Z toho titul Majster Slovenska, I. Vicemajster Slovenska, II. Vicemajster Slovenska, 2x I. Vicemajster Európy a II. Vicemajster Európy.

ELLA srdečne príjmu do svojich radov nové talenty. Nábor nových členiek sa bude konať 25. augusta a 7. septembra od 17.00 do 19.00 v Kultúrnom dome v Kostolišti. Už sa na Vás veľmi tešia.

Horecká Kristína


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Lakovanie a Pieskovanie