Malackí škôlkari a ich rodičia môžu byť spokojní – samospráva rekonštruuje materské školy v objeme, aký nemá v histórii mesta obdobu.

materska_skola_malacky_Bernolakova

Až 680.000 eur v minulom a 310.000 eur v tomto roku investovali Malacky do predškolských zariadení len z kapitálových výdavkov, o ďalších 100.000 eur medziročne navýšili rozpočet na ich prevádzku.

„Modernizovaním materských škôl plním svoj volebný sľub. Starostlivosť o najmenších patrí medzi našu základnú povinnosť,“ podotkol primátor Malaciek Juraj Říha s tým, že voči deťom malo mesto resty ešte z minulých volebných období.

Vynovené budú postupne všetky elokované pracoviská Materskej školy v Malackách, ktorých je šesť: Štúrova, Záhorácka, Rakárenská, Jána Kollára, Bernolákova a Hviezdoslavova. Kompletne zrekonštruovaná je materská škola na Štúrovej ulici, pracovisko na Záhoráckej má za sebou takisto celkovú obnovu.

Macek Knihy.Zahori
 

Rozsiahla rekonštrukcia aktuálne prebieha na veľkom pavilóne MŠ Bernolákova, kde boli v minulom roku vymenené všetky okná a dvere za plastové. Dve zo štyroch sociálnych zariadení čaká obnova z dôvodu havarijného stavu. Nové budú tiež chodby vrátane schodiska so zábradlím a vstupné priestory. Na rad príde aj rekonštrukcia budovy bývalých detských jaslí. K dobrej veci výrazne dopomohla akciová spoločnosť POZAGAS, ktorá projekt podporila čiastkou 33.000 eur. Veľký pavilón aktuálne zatepľujú.

Onedlho bude štartovať aj rekonštrukcia hlavnej spojovacej chodby v MŠ na Rakárenskej ulici. Staré rozvody a kanalizácia sa stanú minulosťou a deti i rodičia isto privítajú nové podlahy, ako aj vkusne vymaľovaný a najmä čistý interiér. Nové kúrenie bude možné vybudovať opäť s pomocou akciovej spoločnosti POZAGAS, ktorá v tomto prípade investovala čiastku 7 tisíc eur.

Z nových postieľok a bielizne sa budú môcť tešiť deti z elokovaného pracoviska na ulici Jána Kollára.

S blížiacim sa začiatkom školského roka dáva vedenie radnice rodičom záruku, že nástup do materskej školy bude bez obmedzení. Harmonogram prác je nastavený tak, aby skončili najneskôr k 5. septembru. „V prípade nepredvídaných okolností bude o všetky deti postarané, rodičov budeme včas informovať,“ zdôraznil primátor Juraj Říha.
Ingrid Sochorová


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

3D filamenty 2023