V sobotu 27. augusta sa od 19:00 hodiny v historickom Dome Kultúry v Skalici uskutoční špeciálny koncert k 15. výročiu festivalu Hudba v Meste.

Laurence Jones 23-08-2015 - Swing Wespelaar

Cyklus koncertov založil v roku 2002 skalický bluesman Ľuboš Beňa a už 15 rokov s podporou mesta Skalica predstavuje návštevníkom hudobníkov z celého sveta. V priebehu rokov festival prešiel niekoľkými fázami od samostaných klubových koncertov až po letné festivaly pod holým nebom na rôznych miestach v Skalici. Hudba v Meste sa už od začiatku tešila pozornosti a výdatnej návštevnosti a tento cyklus koncertov a festivalov sa stal tradičnou súčasťou kultúrneho života na Záhorí. Pod hlavičkou Hudba v Meste sa každoročne konajú aj prestížne nadregionálne bluesové podujatia ako je celoslovenská súťaž bluesových kapiel Slovakian Blues Challenge alebo slávnostné udeľovanie výročných ocenení najobľúbenejším slovenským bluesmenom.

Plocha draka Knihy.Zahori

Mestský úrad v Skalici asi ako jediný na Slovensku oficiálne prijal návštevu bluesových hudobníkov priamo z Mississippi, a to synovca jedného z najznámejšich mississipských hudobníkov – bubeníka a speváka Cedrica Burnsida s kapelou. Návštevníci Hudby v Meste mohli počas uplynulých pätnástich rokov vidieť a počuť okrem domácich hudobníkov viac ako 400 hostí z USA, Kanady, Austrálie a mnohých európskych krajín, vrátane Ruska.

V tomto roku nás čaká narodeninová párty a znova z vynikajúcimi hudobnikmi. Domácu scénu bude zastupovať Slovak Blues Project v zložení Ľuboš Beňa, Paľo Hrnčirík a Barbora Černá, ktorí tento rok vyhrali medzinárodnú súťaž Blues Aperitív v Šumperku.

Z Poľska pricestuje vynikajúca folk bluesová speváčka a gitaristka Joanna Pillarska. Zostavu doplní trnavský bluesman Bonzo Radványi a ďalší hostia.

Vrcholom večera bude nepochybne vynikajúci anglický bluesrockový gitarista a spevák Laurence Jones so svojou kapelou. Jones je držiteľom prestížneho ocenenia British Blues Awards v kategórii „Mladý umelec roka“. Nahráva u známeho vydavateľstva Ruff Records a slávny americký gitarista Walter Trout, ktorý ho roku 2013 pozval na koncertné turné v úlohe predskokana, vzdal mu hold týmito slovami: “Laurence Jones je niečo medzi Ericom Claptonom a Buddy Guyom, je to jednoducho génius.”

Vstupenky na festival Hudba v Meste 2016 už v predredaji v TIK Skalica alebo v sieti Ticket-Art.sk.


.

BM: Kralici