V sobotu 27. augusta sa od 19:00 hodiny v historickom Dome Kultúry v Skalici uskutoční špeciálny koncert k 15. výročiu festivalu Hudba v Meste.

Laurence Jones 23-08-2015 - Swing Wespelaar

Cyklus koncertov založil v roku 2002 skalický bluesman Ľuboš Beňa a už 15 rokov s podporou mesta Skalica predstavuje návštevníkom hudobníkov z celého sveta. V priebehu rokov festival prešiel niekoľkými fázami od samostaných klubových koncertov až po letné festivaly pod holým nebom na rôznych miestach v Skalici. Hudba v Meste sa už od začiatku tešila pozornosti a výdatnej návštevnosti a tento cyklus koncertov a festivalov sa stal tradičnou súčasťou kultúrneho života na Záhorí. Pod hlavičkou Hudba v Meste sa každoročne konajú aj prestížne nadregionálne bluesové podujatia ako je celoslovenská súťaž bluesových kapiel Slovakian Blues Challenge alebo slávnostné udeľovanie výročných ocenení najobľúbenejším slovenským bluesmenom.

Mestský úrad v Skalici asi ako jediný na Slovensku oficiálne prijal návštevu bluesových hudobníkov priamo z Mississippi, a to synovca jedného z najznámejšich mississipských hudobníkov – bubeníka a speváka Cedrica Burnsida s kapelou. Návštevníci Hudby v Meste mohli počas uplynulých pätnástich rokov vidieť a počuť okrem domácich hudobníkov viac ako 400 hostí z USA, Kanady, Austrálie a mnohých európskych krajín, vrátane Ruska.

V tomto roku nás čaká narodeninová párty a znova z vynikajúcimi hudobnikmi. Domácu scénu bude zastupovať Slovak Blues Project v zložení Ľuboš Beňa, Paľo Hrnčirík a Barbora Černá, ktorí tento rok vyhrali medzinárodnú súťaž Blues Aperitív v Šumperku.

Z Poľska pricestuje vynikajúca folk bluesová speváčka a gitaristka Joanna Pillarska. Zostavu doplní trnavský bluesman Bonzo Radványi a ďalší hostia.

Vrcholom večera bude nepochybne vynikajúci anglický bluesrockový gitarista a spevák Laurence Jones so svojou kapelou. Jones je držiteľom prestížneho ocenenia British Blues Awards v kategórii „Mladý umelec roka“. Nahráva u známeho vydavateľstva Ruff Records a slávny americký gitarista Walter Trout, ktorý ho roku 2013 pozval na koncertné turné v úlohe predskokana, vzdal mu hold týmito slovami: “Laurence Jones je niečo medzi Ericom Claptonom a Buddy Guyom, je to jednoducho génius.”

Vstupenky na festival Hudba v Meste 2016 už v predredaji v TIK Skalica alebo v sieti Ticket-Art.sk.


.