Malacky basketbal sa posledné roky sústreďoval na prácu s mládežou a toto snaženie prinieslo aj vynikajúce výsledky.

basketbal_strojar_malacky

Veľa hráčov dostalo štipendia na zahraničných školách, dostali sa do slovenských reprezentácii a reprezentovali aj na niekolkých ME. Spomenieme Bojanovského,ktorý odišiel na Kanárske ostrovy do academie CBA a dostal štipendium v USA na Florida State University. V súčasnosti podpísal prvý profesionálny kontrakt do silnej poľskej ligy Teamu Anwil Wloclawek.

Ďalším odchovancom je Michal Fusek, ktorí odišiel do Ostravy a dnes hráva profesionálne v belgickom Charleroi. Obaja sú reprezentantmi mužského výberu SR a Bojanovský sa predstaví v najbližšej kvalifikácii na ME v zápasoch proti Albánsku, Čiernej Hore a Gruzínsku.

Najnovším prírastkom, ktorý ide v šľapajách starších hráčov je 212 cm 15 ročný Tomáš Pavelka, ktorý po júlovom campe v Španielsku dostal ponuku hrať na Grand Canarii za CBA , kde aj v septembri odlieta. Nie sú to však jediní odchovanci Strojáru, ktorí sa presadili v iných kluboch. Marcová je kapitánkou Slovana Bratislava a hrá ženskú extraligu, Pištelák pôsobil 3 roky na academii v Prahe na Future Stars a Vukmirovič úspešne reprezentuje v Karlovke, kde získal titul MSR.

Plocha draka Knihy.Zahori

Prvé dva septembrové týždne budú basketbalisti robiť nábor hráčov a budú chodiť po základných školách v Malackách a v okolitých obciach. Nábor sa bude týkať hlavne ročníkov 2006-2007 , ale takisto ročníkov 2003-2005. Po 7 rokoch sa k trénovaniu vracia opäť Branislav Orth, ktorý bude trénovať ročník 2006-2007.

Rodičia, ktorí majú záujem prihlásiť deti na basketbal sa môžu informovať na tel.: 0907958837 alebo 0905413702. Tréningy budú bývať na Gymnáziu Malacky na Ul. 1. Mája pondelok – streda – piatok v čase od 16-19 hod. Rodičia s deťmi sa môžu v tomto čase hocikedy zastaviť na hociktorom tréningu. Prvý tréning je 12.9. o 16 hodine.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota