September je mesiacom, kedy sa po futbalových súťažiach rozbiehajú aj tie, ktoré sa hrávajú v halách. Jedným z nich je hokej. Do majstrovských súťaží ako prví vstúpili počas uplynulého víkendu mládežníci, dnes,v piatok začala 1. kolom aj 1. hokejová liga dospelých, v ktorej Záhorie reprezentujú skalickí hokejisti.

hk_skalica_hokej

Mužstvo HK 36 Skalica v minulej sezóne skončila v najvyššej súťaži neslávne. Po kontumačnej prehre v Piešťanoch nenastúpila ani na nasledujúci domáci zápas 47. kola s Martinom, následne sa odhlásila zo súťaže a posledných šesť kôl sa už dohralo bez nej.

Macek Knihy.Zahori
 

Dlho sa nevedelo, či bude hrať v 1. lige, 2. lige, alebo či vôbec bude hrať. Nakoniec sa prihlásila do 1. ligy, ale už nie ako HK 36 Skalica, ale ako HK Skalica, s. r. o.

Riaditeľom HK je skalický rodák a hokejový odchovanec Miroslav Lipovský, bývalý reprezentačný brankár a majster Slovenska v drese Žiliny a Košíc, trénerom je Peter Oremus, nedávno ešte reprezentačný tréner a jeho asistentom bude Michal Ružička. Skalica nejde do súťaže s prehnaným optimizmom, hrávať by mali najmä domáci odchovanci a hráči z blízkeho okolia.

V prvom kole privíta Skalica na domácom ľade Spišskú Novú Ves. Po dobrom výkone vyhrala presvedčivo 4:1 a vo svojom historicky prvom zápase ako HK Skalica si pripísala aj historické prvé víťazstvo.

 

HK Skalica – Spišská Nová Ves 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 1. Vereš a 35. Vereš, 36. M. Romančík, 46. Brodek – 24. Cvengroš.
Pred 858 divákmi rozhodoval Adamec.
Vylúčení 3:3 na 2 min. P. Kotzman (SK) 5 + DKZ.
Skalica: P. Romančík – Grman, Pavešic, Hluch, Vereš, Šúry – Škápik, Horváth, Dvonč, Brodek, M. Romančík – Mikéska, Gula, A. Kotzman, Ivičič, Janáč – Kukliš, Drahorád, Krýdl, Halabrín, P. Kotzman.

Skalica mala začiatok ako z veľkej knihy, keď už po 57 sekundách dal jej prvý gól sezóny Rasťo Vereš – 1:0. V ďalšom priebehu úvodnej tretiny mali obe mužstvá dostatok šancí, no skóre sa nemenilo. Po prestávke hostia vyrovnali, no druhá polovica zápasu už patrila domácim. Do vedenia ich dostal opäť Vereš a víťazstvo poistili Michal Romančík a Patrick Brodek.

Ďalšie výsledky 1. kola:
Michalovce – Pov. Bystrica 1:3
Detva – Trnava 7:2
Prešov – Martin B 8:0
Topoľčany – SR 20 3:0

Extraliga juniori

  1. kolo: Skalica – Slovan 5:6 p. p. (1:1, 3:1, 1:3 – 0:1), g. d. P. Janáč 2, G. Krýdl, D. Jaša, V. Melichárek
  2. kolo: Skalica – Slovan 1:5 (0:0, 1:0, 0:5), g. d. D. Rodionov

Extraliga dorast

  1. kolo: Skalica – Ružinov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), g. d. D. Rekoš (tr. str.)
  2. kolo: Skalica – Ružinov 3:4 t. s. (0:3, 2:0, 1:0), g. d. A. Pavelka, M. Pobuda, A. Sajdulájev
  1. liga žiaci U14
  2. kolo: Petržalka – Skalica 1:16 (0:5, 1:6, 0:5), g. h. M. Lipovský 3, M. Kucharič 3, M. Kučera 2, R. Duban 2, D. Michálik 2, D. Novák, A. Jančík, M. Hladký, M. Kubányi.
  1. liga žiaci U12
  2. kolo: Petržalka – Skalica 5:14 (2:3, 0:4, 3:7), g. h. R. Podolinský 3, D. Dermíšek 3, D. Ptáček 2, N. Ptáček, A.Zálešák, L. Kalčík, R. Kadlečík, M.Búlik, S. Skladan.

.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota