Po rozsiahlej rekonštrukcii bude 30. septembra o 9. hod. plaváreň otvorená pre verejnosť. Začína sa nová etapa v živote plavárne, ktorá je modernejšia, krajšia a vybavená viacerými atrakciami. Prevádzku vynovenej plavárne začne 24-hodinová štafeta v plávaní.

mestska_plavaren_senica2
Štafete bude predchádzať slávnostné otvorenie plavárne pre pozvaných hostí, ktoré sa uskutoční o deň skôr. V programe sa predstavia akvabely z Bratislavy, plavecké kluby Záhorák a Aqua zo Senice a možno príde i známa osobnosť plaveckého športu. Primátor Senice Branislav Grimm a riaditeľ Rekreačných služieb mesta Senica Ľubomír Štvrtecký symbolickým odomknutím bazéna umožnia verejnosti znovu využívať plaváreň.
A je sa na čo tešiť. Budova dostala úplne nový šat, nové moderné vybavenie, nové vstupné priestory, pribudli nové prvky pre deti, whirlpool či tobogán – lákadlá, pre ktoré sa oplatí chodiť pravidelne do plavárne. Zmodernizované priestory urobili zo senickej plavárne jednu z najkrajších. Zmenil sa aj vstup do plavárne, ktorá je prepojená so športovou halou. Plaváreň sa pýši energetickým certifikátom triedy A.
Kto bude chcieť byť medzi prvými, ktorí uvidia na vlastné oči premenu plavárne vo vnútri, určite si nenechá ujsť 24-hodinovú štafetu. Odštartujú ju zástupcovia samosprávy mesta Senica, pokračovať budú žiaci zo škôl, popoludní členovia plaveckých klubov, firmy, záujmové združenia a verejnosť. Chcete si zaplávať v senickej plavárni o 3. hod. v noci? Je to možné len počas štafety, preto je potrebné prihlásiť sa na adrese stafeta@reco.sk alebo telefónnom čísle 0905 970 058. Po rozlúčkovej štafete aj túto otváraciu bude zabezpečovať Jaroslav Fodor. Podrobnosti sa ešte dolaďujú, no o pár dní budú na stránke www.senica.sk a sociálnych sieťach postupne zverejnené podrobnosti o štafete. Každý účastník určite dostane diplom a možno bude mať šťastie aj v záverečnej tombole.
Rozlúčková 24-hodinová štafeta sa začala 30. apríla o 9.00 a trvala do 1. mája 2015 do 9.00. Do akcie, ktorá sa stretla s veľmi priaznivou odozvou, sa zapojilo 381 plavcov, ktorí preplávali 111,25 km. Najmladšou plavkyňou bola 2,5 ročná Anička Tuláková a najstarším 83-ročný Ladislav Mrákava. I teraz bude príležitosť pre všetky vekové kategórie, aby sa zapojili do štafety a uvidíme či bude prekonaný rekord v počte účastníkov.
Plaváreň bola zatvorená od 22. júna 2015. Rekreačné služby mesta Senica potom začali s veľkou rekonštrukciou.

Viera Barošková


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota