V dňoch od 10.-17. septembra prebiehal v celej Európe„ Európsky týždeň športu“, v ktorom sa zúčastnilo 28 krajín s viac ako  2 024 105 účastníkov.

europsky_tyzden_sportu_holic

Na Slovensku sa prostredníctvom Národného športového centra a Slovenskej asociácie športu pre všetkých, tejto kampane zúčastnili školy, pracoviská, športové kluby a fitnes centrá. Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Hlavnou témou kampane „BE ACTIVE“ má nabádať k pohybu počas týždňa ale i počas celého roku.

Záhorácke rádio 2024 01
 

V Holíči sa kampane zúčastnilo 38 účastníkov a to na dvoch športových aktivitách, ktoré pre verejnosť pripravil  Aerobik klub Holíč. Prvé podujatie s názvom FlashMove, bolo cvičenie jednoduchej aerobikovej choreografie,  ktoré sa konalo v sobotňajšom predpoludní v príjemnom prostredí areálu Holíčskeho zámku a ďalšie podujatie – Aerobik-Power Yoga workshop sa konalo v stredu 14.9. a ktoré bolo zároveň aj ďalšou športovou aktivitou  v rámci Európskeho dňa Fitnes.  Kto sa nestihol Európskeho týždňa športu zúčastniť a rád by si zacvičil Aerobik a Power Yogu, može sa zúčastniť pravidelného cvičenia v priebehu celého roka a to každý pondelok a stredu o 18:30, v Telocvični na Kollárovej ul. v Holíči.

europsky_tyzden_sportu_holic-2

Aerobik klub Holíč ďakuje Mestu Holíč za podporu a tiež vyzýva ďalšie športové kluby do projektov Asociácie športu pre všetkých, čím by prispel k zvýšeniu počtu záujemcov o športové aktivity na Slovensku. Viac informácií nájdete na www.sportslovakia.sk.

Ingrid Papánková


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV