Píše sa 5. rok fungovania súboru mažoretiek ELLA z Malaciek. Tento rok je pre ne veľmi výnimočný, pretože majú za sebou doposiaľ najúspešnejšiu súťažnú sezónu.

mazoretky_ella_malacky

Na svoje konto nazbierali niekoľko vzácnych titulov a umiestnení na najvyšších mažoretkových súťažiach. To, že vybojovali titul ako Majster a Vicemajster Slovenska, či Vicemajster Európy už viete, no nikomu sa ani len nesnívalo o tom, že sa niekedy budú pýšiť titulom VICEMAJSTERIEK SVETA.

Tulaj december 2023
 

Po úspešných Majstrovstvách Slovenska, kde si dievčatá vybojovali postup na Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá sveta, mažoretky z Malaciek druhý septembrový týždeň vycestovali do chorvátskeho Poreču. V Poreči sa stretlo približne 20 000 mažoretiek z 16 rôznych krajín. Sily si prišli zmerať nielen Slovenky, Češky, Maďarky, Polky, ale aj Afričanky či mažoretky z Kazachstanu.

mazoretky_ella_malacky-2

Dlhé hodiny každodenného trénovania sa vyplatili. Dievčatá spolu s trénerkami prišli bojovať s vierou, že obsadia aspoň 5. alebo 6. priečky, čo sú na majstrovstvách sveta vzácne umiestnenia. Vôbec neočakávali až taký úspech aký sa im podaril. Je to ako sen, z roka na rok spraviť tak neskutočný pokrok a dostať sa medzi špičku mažoretiek vo svete. Dievčatá splnili sen nie len sebe, ale hlavne trénerkám Ing. Daniele Bukovskej, Kristíne Horeckej a Martine Danihelovej, ktoré vždy túžili po tom vychovať z dievčat mažoretky, ktoré budú na svetových šampionátoch stáť na stupňoch víťazov. Prvý súťažný deň odštartoval miniformáciami kadetiek. ELLA mažoretky súťažili v kategóriách trio baton kadet, mini baton kadet a sólo pom kadet. Majsterská miniformačka kadetiek nemala svoj deň a po ich výkone obsadili 5. miesto zo 14. súťažiacich. Sólistka Alexandra Galovičová obsadila 11. priečku.

mazoretky_ella_malacky-3

Opäť raz zahviezdilo trio kadet v zložení Eliška Bačová, Alicka Blažková a Natálka Šibalíková, ktoré po krásne zatancovanej choreografii stáli na BRONZOVOM stupni víťazov. Konkurencia bola naozaj veľká a tak si dievčatá môžu hrdo povedať že sú II.vicemajsterkami sveta, ktoré porazili silné konkurentky. Slzy šťastia stekali po tvári nie len týmto bojovníčkam, ich rodičom, ale aj trénerkám a fanclubu, ktorý ich po celé dni sprevádzal a vytváral tú pravú súťažnú atmosféru. Po dni oddychu prišiel na rad ďalší súťažný deň a to kategórie defilé baton. Po divákmi veľmi obľúbenom odtancovanom defilé kadetiek si dievčatá z Malaciek vyslúžili len samú chválu a 3. miesto. To však na medailové hodnotenia nestačilo, pretože mažoretky mali pred sebou ešte jeden posledný súťažný deň, kde sa po sčítaní bodov rozhodlo, kto bude stáť na stupienku. Tak po úspešne odtancovanom defilé prišla na rad veľká formácia. Už dobre všetkým známe „amazonky“ vyšli na súťažnú plochu s tým, že do ich vystúpenia dajú všetko a poriadne si ho užijú. Zatancovali hrdo a so srdcom. Počas vyhodnotenia im však nebolo všetko jedno, pretože tu už išlo naozaj o svetovú špičku mažoretkového športu. Už len to že sa prebojovali na svetový šampionát bol neskutočný úspech. No úspech prišiel ešte väčší, keď prekonali najväčšie favoritky z Českej republiky a mažoretky ELLA získali STRIEBRO. Neuveriteľná radosť s akou dievčatá utekali na stupeň víťazov sa všetkým zaryje do pamäti nehovoriac o radosti a slzách tréneriek a rodičov. Ešte dlho sa budú z tohto úspechu spamätávať. Za jeden jediný rok sa dostali na vrchol tohto športu za čo im patrí obrovská pochvala a vďaka za krásnu reprezentáciu klubu, mesta Malacky ale aj Slovenska.

Horecká Kristína


.

BM: Ustekana sobota