V utorok a stredu sa odohralo 12 stretnutí 4. kole Slovnaft cupu. Druholigová Skalica, posledný zástupca Záhoria, v ňom v privítala fortunaligovú Podbrezovú.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Hoci mužstvá hrali v minulom ročníku spolu vo Fortuna lige, v Skalici sa stretli prvýkrát, nakoľko Skalica obidva domáce zápasy (0:0 a 2:1) odohrala na ihrisku Senice.

MFK Skalica – Podbrezová 0:0, pok. kopy  12:11
Pred 570 divákmi rozhodovali Ježík – Roszbeck, Vitko
ŽK 2:2 (39. Neoveský, 45. Szöcs – 54. Kostelný, 90. Kochan)
Skalica: Čikoš-Pavličko – Svrček, Majerník, Hlavatovič, Szöcs, Šebesta, Neoveský, Mizerák, Hruška (67. Milunovič), Človečko, Ulrich, tréner Jozef Kostelník.

Podbrezovej sa v najvyššej súťaži zatiaľ darí, keď je ako jediné mužstvo ešte neprehralo a z desiatich zápasov dostalo iba tri góly. Keďže aj Skalica je známa výbornou obranou (z desiatich zápasov inkasovala štyrikrát), neočakávalo sa veľa gólov. Mužstvá si vypracovali iba minimum príležitostí, o niečo viac ich mali domáci, no prvýkrát medzi žrde trafil až po polhodine hry Hlavatovič, jeho hlavičku odvrátila obrana hostí na roh.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Po prestávke sa medzi strelcov mohli zapísať Šebesta i Ulricha, ako aj hosťujúci Turňa, no obrany mali stále navrch a tak zápas prišiel až do penaltového rozstrelu.

Po štrnástich sériách bol stav nerozhodný 11:11. Pätnástu penaltu premenil Dano Šebesta a keď následne neuspel Kamil Kuzma, mohli vypuknúť skalické postupové oslavy. Skalica si zabezpečila postup do osemfinále, kde bude jej súperom lepší z dvojice Duslo Šaľa – Spartak Myjava ktorý sa bude hrať 5.10.

Podbrezová sa po Senici stala druhým mužstvom z najvyššej súťaže, čo sa musela so Slovnaft Cupom rozlúčiť. Na druhý deň ich nasledovali ešte Zlaté Moravce, keď sa o ich vyradenie zaslúžila aj trojica Seničanov v drese Serede – Krč, Ventúra a M. Kosorín. V zápase Liptovská Štiavnica – Dunajská Streda (0:5) sa predstavili až traja bývalí senickí hráči. V domácom drese Filip Kučera, v drese Dunajskej Stredy Peter Štepanovský a Ladislav Almási, ktorý sa raz presadil aj strelecky. V drese Malženíc boli sklamaní až štyria bývalí hráči Senice (Ivan Pikulík, Matej Rehák zo Stráží a bratia Balážikovci z Duboviec), keď Prešov rozhodol až v 92. minúte.

Ďalšie výsledky 4. kola:
Lipany – Žilina 1:2
Nový Život – Michalovce 0:3
Lipt. Štiavnica – Dun. Streda 0:5
Nové Mesto – Trnava 0:3
Malženice – Prešov 0:1
Tisovec – Poprad 0:4
Sereď – Zlaté Moravce 3:1
Višňové – Lipt. Mikuláš 1:4
Slov. Ďarmoty – Slovan 0:3
Veľký Meder – Trenčín 0:1
Šimonovany – Ružomberok 1:7


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota