Filmový fanúšikovia v Malackách sa môžu tešiť na nový pravidelný festival. Nultý ročník FEST FILM FESTu dopadol dobre aj vďaka krstnému otcovi Richard Müllerovi.

Richard Müller, šarmantné záhorácke hostestky, Denisa Bogdalíková (režisérka filmov a moderátorka večera)
Foto: mn, Malacky.sk

Nový filmový festival ponúkol počas dvoch dní (15. -16. 8. 2010) hrané, dokumentárne ale i animované filmy. Čo bolo najväčším lákadlom festivalu sme sa spýtali riaditeľky Mestského centra kultúry v Malackách pani Jany Zetkovej, “Najväčší záujem bol samozrejme, tak ako sme predpokladali, o dokumentárny film o Richardovi Múllerovi R 44. Navyše tento záujem bol posilnený aj osobnou účasťou speváka na festivale a tým, že práve on pokrstil náš festival, ako inak šošovicou a hrachom. A tým sa stal krstným otcom FEST FILM FEST.”.

Spokojný boli diváci aj organizátori festivalu, ako pre Zahori.sk povedala Janka Zetková, “Nultý ročník Filmového festivalu FFF dopadol podľa môjho názoru dobre. Ale treba sa radšej spýtať návštevníkov.” Návštevnosť festivalu bola celkom dobrá a organizátori veria, že tento rok zúčastnených cca 150 ľudí, bude každým rokom pribúdať.

Malacky sa tak môžu po zabehnutom divadelnom festivale Zejdeme sa na hambálku (15. – 19. 9. 2010) tešiť na filmový festival. Ako dodáva Jana Zetková: “Urobíme všetko preto, aby sa aj filmový festival stal súčasťou pravidelných kultúrnych podujatí v Malackách.”


.

BM: Festival Záhrad