Obaja Brečkovci zvíťazili v Pardubiciach počas víkendu nabitého významnými dostihmi vrátane Veľkej Pardubickej.

Jaroslav Brečka ml. v sedle Lincolna
Jaroslav Brečka ml. v sedle Lincolna

Jaroslav Brečka mladší si pripísal v sobotu 8.10. výhru s výrokom rozhodcu “Ľahko o 9 dĺžok” v sedle 6-ročného hnedáka LINCOLN-a zo stajne DC Zámrsk v dostihu NAGRODA WROCLAV (Prútené prekážky, 3200m), ktorý patril do tour v rámci majstrovstiev sveta FEGENTRI. Väčšinu dostihu sa držal na druhom mieste a v správny čas odišiel súperom na čo už favoriti nedokázali zareagovať. V poli porazených bola i 5-ročná Playmona, ktorá posledných 8 dostihov neprehrala a v sobotu sa mohla zapísať deviatym víťazstvom v rade do histórie.

dostihy_jaroslav_brecka
Jaroslav “Čiko” Brečka v sedle Vajgarosa, ktorého si i sám trénuje

Jeho otec Jaroslav “Čiko” Brečka sa predstavil v nedeľu v Cene Jana Kašpara (Národní listed, Steeplechase Cross-Country, 4400m) v sedle 5-ročného VAJGAROS-a zo stajne RE&LA Frančák SK. Po štarte dostihu s prepáleným tempom sa držal takticky na konci pola koní no v cieľovej rovinke nastúpil drvivým záverom a zvíťazil.

Dostihy živo vysielala ČT1, ČT Sport, slovenská DIGI Sport a dokonca i britská Racing UK a tak títo dvaja seničania spravili výbornú reklamu nielen svojmu mestu ale i Slovensku.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota