Aktualizované: Polícia zadržala, v súvislosti s objasňovaním závažnej trestnej činnosti, hľadaného muža v lese pri Mikulášove.

policia_patra

V priestoroch bytu bola zaistená aj zbraň, ktorou mali byť skutky pravdepodobne spáchané. Pre účely ďalšieho vyšetrovania bola zbraň zaslaná na kriminalistickú expertízu. Na základe previerky a analýzy získaných informácií policajti ustálili podozrivého muža, po ktorom začali okamžite pátrať desiatky policajtov.

Dôslednou pátracou akciou, ktorá bola vykonaná hliadkami útvarov Krajského riaditeľstva Policajného zboru, konkrétne hliadkami pohotovostnej motorizovanej jednotky, pohotovostného policajného útvaru, oddelením služobnej kynológie, ako aj hliadkami v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách, sa muža v priebehu pár hodín podarilo vypátrať vo vojenských lesoch medzi obcou Plavecký Mikuláš a obcou Lakšárska Nová Ves, miestna časť Mikulášov. Hliadka pohotovostného policajného útvaru muža  za použitia donucovacích prostriedkov v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušný útvar Policajného zboru, kde sú s ním v súčasnosti vykonávané potrebné procesné úkony.
Vyšetrovateľ Policajného zboru na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu 24-ročnému Richardovi z okresu Malacky.
V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

–pôvodná správa–

Dnes v nočných hodinách sme prostredníctvom linky 158 prijali oznámenie, že v jednom z bytov v obci Rohožník sa nachádza nevládne telo ženy bez známok života a ďalšia zranená žena. Vyslaná hliadka Policajného zboru hodnovernosť prijatého oznámenia potvrdila. Na mieste sa nachádzalo nevládne telo  21-ročnej ženy, ktorá mala na tele viaceré bodné rany. V priestoroch bytu sa nachádzala aj zranená 53-ročná žena, ktorá bola privolanou službou RZP bezodkladne prevezená do nemocnice. Prípad si na mieste  prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a vraždy v štádiu pokusu.

 

Akékoľvek informácie k osobe na fotografii, k jej súčasnému pohybu, či pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Popis osoby: muž štíhlej postavy, krátke vlasy, oblečené mal tričko a tepláky šedej farby a na ľavom predlaktí má tetovanie „Monuška“.

Vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie k jednotlivým procesným úkonom, ktoré v súčasnosti vykonávame, nie je možné poskytnúť.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 


.

BM: Kralici