Policajti budú aj tento rok dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, a to už od piatka 28. októbra do stredy 2. novembra 2016.

dusicky

Opatrenia v doprave
Vzhľadom na to, že tieto sviatky sú každoročne spojené so zvýšeným náporom zo strany vodičov, polícia prijala opatrenia na ich bezproblémové zvládnutie. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, predvídavosť a ohľaduplnosť. Vodiči, aby rešpektovali práva chodcov a cyklistov, najmä na priechode pre chodcov a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam.

Počas minuloročných „dušičkových“ dní (30.10. – 3.11.2015) došlo na cestách k 211 dopravným nehodám, pri ktorých zahynulo šesť osôb, ťažko sa zranilo 13 osôb a 85 sa zranilo ľahko.

Opatrenia na cintorínoch
V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré  budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov.

Polícia radí:

  • nedajte šancu zlodejom, nenechávajte svoje veci „na očiach“ v aute,
  • strážte si svoje veci aj na cintoríne či v kostole, zlodejom stačí malá nepozornosť a kabelka zmení majiteľa,
  • na osobné veci nezabúdajte ani na staniciach a počas cesty v hromadných prostriedkoch,
  • nenoste so sebou veľkú hotovosť a plaťte radšej kartou
  • ak ste sa stali obeťou zlodejov, okamžite kontaktujte políciu
  • ak spozorujete osoby, ktoré sa správajú podozrivo, upozornite na ne hliadky polície dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov. Prípadne kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158, alebo 112.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.


.
Toto je čítané

V malackom kine odznejú piesne The Beatles

V rámci 59. ročníka Malackej hudobnej jari vystúpi v utorok 23. apríla…

BM: Ustekana sobota