V piatok (4.11.) študenti 4. ročníka Hotelovej akadémie v Holíči v rámci svojej študentskej firmy Creative Group, zorganizovali už 2. ročník lampiónového sprievodu. V piatkový podvečer sa začali deti v sprievode rodičov a starých rodičov zhromažďovať pred SOŠ na Námestí sv. Martina v Holíči.

hotelova_akademia_holic_lampionovy_sprievod3

Pred školou boli stánky, kde si bolo možné zakúpiť lampióny, lampióny šťastia alebo HAND MADE lampášiky, ktoré vyrobili študentky. Príjemnú atmosféru dopĺňala vôňa hot-dogov, čerstvých koláčikov, výborného vareného vína, čaju a kávy. Po zotmení bolo pripravené malé prekvapenie vo forme krátkeho programu – “Holíčskeho orloja”. V pripravených dvoch oknách školy sa vystriedalo dvanásť živých sôch, ktoré znázorňovali rôzne postavy ako napríklad sedliačku a sedliaka, pána a paničku a podobne. Všetko odštartovala smrtka, ktorá na činely ohlásila začiatok a koniec predstavenia, podobne ako je tomu v Prahe.

hotelova_akademia_holic_lampionovy_sprievod2

Po skončení programu každá postavička z orloja dostala horiacu fakľu. Svetlo na nej znázorňovalo Martinské svetlo, s ktorým viedli lampiónový sprievod od školy a malým okruhom okolo holíčskému zámku, kde sprievod, v ktorom bolo viac ako 300 ľudí mali vypustiť lampióny šťastia . Žiaľ lampiónov šťastia sa podarilo vypustiť len pár. Nepriaznivé počasie a dohoda s dobrovoľným hasičským zborom akciu predčasne ukončila. Aj napriek tomu mala akcia dobrý ohlas a už teraz sa tešíme na ďalší ročník sprievodu.

hotelova_akademia_holic_lampionovy_sprievod1

Katarína Mičová


.

BM: Ustekana sobota