Na októbrovom rokovaní Rady seniorov a osôb so zdravotným postihnutím rezonovali aktuálne témy: obnovenie priestorov Domu smútku (výmena záclon, závesov, svietidiel a kvetinovej výzdoby), rekonštrukcie ciest (Cesta mládeže a Lesná ulica) a chodníkov (od bašty k Dérerke, vnútroblok Radlinského, za Okresným úradom, ku Kauflandu pozdĺž parkoviska na Záhoráckej, medzi Duklianskych hrdinov a Rakárenskou) a nový termín štartu MHD (jeseň 2017).

Foto: Otano
Foto: Otano 

Parkovanie pri Inkubátore
Členovia Rady ocenili bezbariérovosť nového mestského úradu, avšak za problém považujú parkovanie v okolí Inkubátora. Primátor pripomenul, že parkovanie je problémom prakticky v celom meste a zdôraznil, že je za kompletné riešenie – podobne ako na Záhoráckej ulici, kde vďaka rekonštrukcii parkoviska pribudlo 40 miest. Predstavitelia viacerých organizácií sú nespokojní so situáciou okolo parkovania medzi Spoločenským domom a Inkubátorom, kde sa parkuje prakticky bez pravidiel a autá často bránia v prístupe do sobášnej siene.  Členovia Rady preto požiadali primátora, aby problémové parkovanie medzi Spoločenským domom a Inkubátorom vyriešil. Zároveň odporúčajú vyhradiť pred novou budovou MsÚ boxy pre zdravotne postihnutých.

Stará budova MsÚ
Mestský úrad síce sídli v novej budove, avšak pôvodná budova MsÚ sa  stále čiastočne využíva. V priestoroch na Radlinského ulici naďalej zostáva Mestská polícia, ale aj lekári, firmy, Klub dôchodcov i ďalšie organizácie. Juraj Říha informoval, že mesto hľadá možnosti, ako zabezpečiť vyhovujúce priestory, napríklad nový kultúrny stánok, kde by sa mohli stretávať aj organizácie a záujmové združenia.

 

Priority na rok 2017
Primátor predstavil členom Rady priority vedenia mesta na budúci rok. Medzi ne patrí:

  • pokračovanie rekonštrukcie kaštieľa (strecha, reprezentačné sály)
  • pokračovanie rekonštrukcie verejného osvetlenia
  • obnova ďalších pavilónov MŠ na Bernolákovej a Hviezdoslavovej
  • zapojiť do prípravy rozpočtu verejnosť (tzv. participatívny rozpočet)
  • zvýšiť dotácie pre organizácie pôsobiace v sociálnom zabezpečení
  • štart MHD
  • zriadenie bezplatnej právnej pomoci

-lubi/otano-


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota