Pozývame vás na slávnostný večer Malackých pohľadov, ktorého súčasťou bude koncert Vlada Handla a Maťa Johanesa a prezentácia knihy Malacké pohľady. Výber z článkov 2013-2016.

malacke_pohlady_vyrocie_10_rokov

Podujatie bude vo štvrtok (24. novembra) v malackom kine (Kultúrňím domečku), začne o 19.00 h. Organizátorom je občianske združenie Malacké pohľady (predtým MLOK). Slávnostný večer sa koná pri príležitosti 10. výročia fungovania webstránky malackepohlady.sk.

Webstránka, pôvodne ako blog o Malackách, bola spustená v októbri 2006. Za desať rokov bolo na stránke zverejnených viac ako 1100 príspevkov od približne dvoch desiatok autorov. Editormi Malackých pohľadov sú Martin Macejka, Miroslav Konečný, Martin Marek a Mária Mareková.

Malacké pohľady sa počas desiatich rokov venovali mnohým témam a zameranie stránky, ako aj jej charakter, sa vyvíjali. V súčasnosti tvoria ťažisko príspevky o miestnej histórii, kultúre a športe. Malacké pohľady majú veľa čitateľov a priaznivcov, na facebooku majú vyše 2000 fanúšikov.

Z príspevkov o histórii a prírode boli zostavené tri výberové knihy – tá tretia bude prezentovaná na práve vo štvrtok. Kniha, ktorú vydáva občianske združenie Malacké pohľady, pozostáva z 37 článkov od šiestich autorov. Má rozsah 160 strán vrátane množstva súčasných aj historických obrázkov Malaciek. Vydanie knihy finančne podporil aj Bratislavský samosprávny kraj z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry.

Hudobníci Maťo Johanes a Vlado Handl sú pevne spojení s Malackými pohľadmi. Maťo stál pri zrode pôvodného blogu a Vlado je jedným z autorov článkov. V lete spolu koncertovali na nádvorí zámku a je prirodzené, že vystúpia aj v rámci slávnostného večera. Repertoár tvoria zväčša autorské piesne Vlada Handla.

Martin Macejka


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota