Zimný štadión v Detve bude v sobotu 21. januára dejiskom zápasu hviezd Budiš 1. hokejovej ligy medzi výbermi Západu a Východu.

Kto sa predstaví v týchto výberoch, rozhodlo hlasovanie fanúšikov, ktoré bolo ukončené 6. januára. Do otváracej šestky Západu sa dostali aj dvaja hráči HK Skalica, brankár Patrik Romančík a krídelník Ľubomír Vaškovič. Najviac hlasov dali fanúšikovia michalovskému brankárovi Adamovi Trenčanovi – 998.

Zahajovacie zostavy
ZÁPAD: Patrik Romančík, Skalica, 828 hlasov – Jozef Sládok, Detva, 324, Jozef Reho, Trnava, 176 – Ľubomír Vaškovič, Skalica, 654 – Martin Kalináč, Topoľčany, 476, Ján Zlocha, Pov. Bystrica, 164.

VÝCHOD: Adam Trenčan, Michalovce, 998 – Dominik Jendroľ, Martin B, 134, Marcel Šterbák, Michalovce, 648 – Michal Kokavec, Prešov, 482, Ľubomír Vaic, Spiš. N. Ves, 363, Ladislav Ščurko, Michalovce, 793.

Čo rozhodlo o nominácii Skaličanov ?
Patrik Romančík: Brankárska jednotka Skalice je v tejto sezóne veľkou oporou svojho mužstva a výrazne mu dopomohla vyšplhať sa na štvrté miesto. Dvadsaťdvaročný gólman s takmer stovkou odchytaných zápasov v extralige patrí medzi najlepších brankárov 1. ligy. Ako bývalý mládežnícky reprezentant ťaží zo svojich bohatých skúseností, ktorých má napriek mladému veku dostatok. Hoci nie je robustnej postavy, dokáže si výborne pokryť priestor brány. V tejto sezóne odchytal 34 zápasov s úspešnosťou zákrokov 92,11 percent.

Ľubomír Vaškovič: Najskúsenejší hráč a zároveň kapitán Záhorákov si plní svoju prácu na jednotku a spoluhráčom ide príkladom. Spolu s kamarátom Rastislavom Verešom vytvoril údernú útočnú dvojicu a obaja sú na čele produktivity svojho mužstva. Vaškovič si pripísal v 33 zápasoch na konto už 37 bodov (15+22). V minulosti patril k najproduktívnejším hráčom 1. ligy, počas sezóny 2012/13 zaznamenal až 70 kanadských bodov. Skúsenosti má aj z českej či slovenskej extraligy. Pred dvoma rokmi patril v ešte extraligovej Skalici medzi štvoricu najproduktívnejších hráčov.

Martin Kalináč: Šikovný útočník Topoľčian je jedným z najkvalitnejších centrov v našej druhej najvyššej hokejovej súťaži. Pred dvoma rokmi v drese Senice vyrovnal rekord Štefana Majerníka v počte bodov počas základnej časti, keď ich nazbieral až 76. Odchovanec Slovana, s ktorým  je majstrom Slovenska z roku 2012. Nevysoký hokejista so šikovnými rukami a skvelým prehľadom v hre dokazuje svoje kvality aj v Topoľčanoch, za 20 zápasov stihol dať 13 gólov a na ďalších 19 asistoval.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota