Do zimnej prípravy sa pustilo už aj divízne mužstvo Futbalového klubu Hodonína, v drese ktorého pomerne úspešne pôsobí aj Záhorák Pavol Masaryk.

Zverenci veľmi známeho trénera Františka Komňackého sú lídrom súťaže a v Hodoníne mali eminentný záujem o Masarykové služby aj v jarnej časti, nakoľko v tej jesennej sa spoliehali predovšetkým na jeho góly. Nastrieľal ich 16 a je najlepším strelcom súťaže.

Rodák z Radimova, ktorý v minulosti hrával v Myjave, v Trnave, v Bratislava za Slovan, v Ružomberku, v Senici a v zahraničí na Cypre a v Poľsku, si ešte trúfal na najvyššiu súťaž, chcel sa prestrieľať do klubu Ligových kanonierov (na konte má 88 gólov), no najmä odhlásenie sa Myjavy mu urobilo škrt cez rozpočet.

„Slovenská liga sa bude už iba dohrávať, mužstvá budú mať pol roka na stabilizáciu kádrov bez strachu z vypadnutia. Nedostal som žiadnu ponuku a tak ma vedenie Hodonína presvedčilo, aby som im pomohol k postupu do tretej ligy. Takže minimálne pol roku ešte zostávam v Hodoníne,“ povedal Masaryk, ktorý vo februári oslávi svoje 37. narodeniny.

Z rodného Radimova, kde aj býva, to má Masaryk asi 15 km a práve krátka vzdialenosť mu pomohla v rozhodovaní o prikývnutí k spolupráci. „Prednosť dostala rodina s deťmi, chcem si to čo najviac užiť,“ hovorí Masaryk.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota