Ondrej Vrábel vo svojich 15 rokoch nezištne vytvára náučné a vzdelávacie hry pre deti s mentálnym postihnutím. V roku 2016 sa podarilo jeho didaktické počítačové hry dostať k veľkému počtu mentálne postihnutých detí.

Vďaka dostupnosti v piatich jazykoch sa Ondrejovi hry používajú už aj v zahraničí.

Chcel som pomôcť sesternici mojej maminy Dáške, ktorá má detskú mozgovú obrnu. Toto bola najjednoduchšia cesta,“ uviedol na stretnutí s médiami Ondrej Vrábel.

Veľká porota Krištáľového krídla ho ocenila v kateórii filantropia a odovzdaval mu cenu na veľkolepom galavečere vysielanom v priamom prenose v nedeľu (29. januára).

Ďalej: Hry pre mentálne postihnutých od Seničana majú svoju mobilnú aplikáciu

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odvetví mimoriadnej odbornosti a úspechu. Ocenenie je udeľované v rôznych odvetviach spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života. Hlavnou myšlienkou Krištáľového krídla je objavovanie a vyzdvihnutie jedinečných ľudí a ich profesionálnych výkonov, ktoré si zaslúžia najväčšiu úctu. Krištáľové krídlo je udeľované od roku 1997 a za ten čas sa stalo rešpektovaným ocenením, ktoré odráža najvyššiu odbornosť laureáta.


.

BM: Ustekana sobota