Hádzanári Strojára Malacky sa v stredu 8. februára v dohrávke stretli s niekoľkonásobným majstrom Slovenska a účastníkom Ligy Majstrov, SEHA ligy  a víťazom Slovenského pohára Tatranom Prešov.


Malačania  podali vynikajúci výkon, keď Prešov ich zlomil až v druhom polčase. V tíme Prešova mohli diváci vidieť opory reprezentácie Slovenska i ostatných krajín,  Na výkone Malačanov v úvodných minútach bola cítiť nervozita a rešpekt zo súpera, čo hostia využili na výraznejší odskok v skóre. Po prvej desaťminútovke svietilo na tabuli skóre 2:6 . V dvanástej minúte vystriedal Dušana Roška, ktorému v bráne zápas nevychádzal, Marek Kuklovský. Aj zásluhou jeho skvelých zákrokov sa začali desať minút pred koncom prvého polčasu diať v športovej hale Malina veci. Do poslednej desaťminútovky šli celky za stavu 6:11 pre Tatran, no už v 24. minúte Strojár Malacky viedol nad úradujúcim šampiónom 13:12. V tejto časti hry predvádzali domáci hráči tímový výkon a dokázali svojho kvalitnejšieho súpera zatlačiť. V poslednej minúte Malačania nepremenili pokutový hod ,čo hostia využili a v poslednej sekunde upravili na 13:14.

Úvod druhej polovice zápasu patril k vyrovnanejším úsekom stretnutia, po čase však začala úradovať skúsenosť  Tatrana Prešov a ten s prehľadom doviedol stretnutie do víťazného konca. Vo vynikajúcej atmosfére hráči Malaciek nesklamali a v poslednom domácom vystúpení základnej časti extraligy proti Prešovu predviedli zrejme najlepší výkon v sezóne. Diváci ich po zápase odmenili mohutným skandovaným potleskom.

Strojár Malacky – Tatran Prešov 18:29 (13:14)
Zostava Malaciek: Dušan Roško ,Marek Kuklovský – Tomáš Stachovič st., Tomáš Baláž, Martin Hlaváč, Robert Baláž (2), Ivan Oslej (6), David Stachovič (3), Tomáš Stachovič ml.(2), Michal Ichman, Roman Valachovič, Dušan Frýbert, Peter Stachovič, Dominik Grich (2), Adam Škoda (3), Andrej Dobrocký.
Tréner: Ján Kordoš
ZVD: Milan Mikulčák
Masérka: Miška Krajčocvičová
Rozhodcovia: Richard Sivák , Peter Haščík, Delegát: Vlado Nemček
Stretnutie sledovala vypredaná hala Malina.

Výsledky mládeže:
Mladšie dorastenky  ŠKP Bratislava – Tatran Stupava / Strojár Malacky 25:27  (13:13)
Staršie dorastenky   ŠKP Bratislava – Tatran Stupava / Strojár Malacky 34:25 (16:11)
mladšie žiačky       Strojár Malacky / ŠKH Rohožník “A” – Tatran Stupava “A” 18:10 (8:7)
Strojár Malacky /ŠKH Rohožník  “B” – Inter Bratislava  17:3 (8:2)

Miroslav Mizner


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota