Marec otvoríme fotografickou výstavou o Vincentovi Šikulovi – „ Aktovka Vincenta Šikulu“.  Výstava dokumentuje jeho tvorivé a životné zázemie.

V stredu 1.3.2017 o 10.00 hodine príde výstavu otvoriť jeho dcéra a úspešná slovenská spisovateľka Veronika Šikulová.  Týmto Vás pozývame na otvorenie výstavy. Výstava potrvá do 31.3.017 a bude otvorená v čase výpožičných hodín knižnice v Malackách.

Knižnica pre školy ponúka v marci informačnú výchovu a organizované zážitkové čítania pre MŠ a ZŠ. Zážitkové čítanie pre deti z MŠ   „Ako išlo vajce na vandrovku“
Zážitkové čítania   pre 1. – 2. ročník ZŠ     „Marianna Grznárová – Maťko a Kubko“  
Zážitkové čítania   pre 3. – 4. ročník ZŠ    „Ján Uličiansky : Leonardo – kocúr z ulice“
Zážitkové čítania   pre 5. – 6. ročník ZŠ    „Hororrozprávky“
Zážitkové čítania   pre 7. – 8. ročník ZŠ  „Denník Anny Frankovej“

Ponúkame v marci bezplatné zápisné do knižnice pre prvákov základných škôl. V rámci Týždňa slovenských knižníc budeme mať Týždeň bez pokút , ktorý potrvá od pondelka 13.3. do soboty 18.3.2017.  Čitatelia tak majú možnosť vrátiť knihy po termíne  a bez pokuty.

V knižnici budeme v marci  hostiť dvoch úspešných slovenských  spisovateľov . Prvým hosťom literárneho večera bude obľúbená slovenská autorka  súčasných románov  pre ženy,  Marta Fartelová, ktorá nás navštívi  v piatok 17.3.2017 o 18.00 h v MCK Knižnici v Malackách. Marta Fartelová je autorkou mnohých obľúbených románov, ktoré sa v našej knižnici tešia veľkej obľube. Na stretnutí sa budeme rozprávať najmä o jej poslednom románe Vôňa tvojej duše, ktorý jej vyšiel v minulom roku.  Druhým marcovým hosťom bude Jozef Banáš, ktorý do Malaciek zavíta vo štvrtok 23.3.2017 o 18.00 h, stretnúť a porozprávať  nielen o najnovšej knihe Kód 7 sa s ním môžete v MCK Galérii v Malackách. Jozefa Banáša verejnosť pozná ako bývalého novinára, diplomata a politika, čitateľom je známy tiež ako autor viacerých knižných titulov. Patria k nim napríklad romány Kód 9, Kód 1, Zóna nadšenia či satirická kniha Idioti v politike. Vstupy na podujatia sú voľné.

Marec ukončíme 31.3. 2017, kedy sa uskutoční 11. ročník Noci s Andersenom.  Noc v knižnici pre deti bude plná zábavy, hier a čítania a bude vyhlásený kráľ detských čiteteľov (ocenenie najaktívnejšieho čitateľa).Prihlášky budú k dispozícii od 1.3. v knižnici. Neváhajte a prihláste sa, máme obmedzený počet miest.

Mária Knotková
MCK Malacky – Knižnica


.

BM: Kralici