Prvý polčas sa v Zlatých Moravciach hral v réžii Trnavčanov, ktorí sa však proti zhustenej senickej obrane nevedeli presadiť. V úvodných 10 minútach dvakrát zakončoval Mikovič, ale obe jeho lopty smerovali vedľa senickej brány. Hostia za celý polčas pohrozili iba tromi štandardnými situáciami, tie však trnavská obrana odvrátila.

Po štvrťhodine hry mali Trnavčania výhodu priameho kopu, ale center Čonku neusmernil pri zadnej žrdi do siete Tóth. Potom spartakovci nevyužili dve tutovky. Najskôr v 20. minúte po prihrávke Godála spálil šancu Jirka a v 27. minúte strela Čögleya skončila na pravej žrdi. Po polhodine hry sa dvakrát dostal k zakončeniu nový trnavský koncový hráč Yilmaz, ale najskôr jeho pokus smeroval vedľa a rovnako pochodil aj pri zakončení hlavou. Krátko pred koncom polčasu sa vyznamenal senický brankár Šulla, ktorý reflexne nohou vyrazil dobrú strelu Mikoviča.

Druhý polčas sa začal veľkou šancou Jirku, ktorý dostal ideálnu loptu do šestnástky, avšak nedôrazne zakončil. V 57. minúte po centri Kratochvíla sa po chybe trnavskej obrany dostal k zakončeniu Šašinka, jeho pokus ešte Jakubech zneškodnil, no pred Kováčom už bola prázdna brána – 0:1. Seničania sa tak z prvej strely do priestoru brány prekvapujúco ujali vedenia. V 71. minúte po centri Mikoviča hlavičkoval vedľa Halilovič a potom ešte 10 minút pred koncom zakončujúceho Dubeca vychytal senický brankár Šulla. Nervózni Trnavčania sa už do konca stretnutia nedočkali ani vyrovnania, a tak sa zrodilo prekvapenie, keď aj v druhom jarnom zápase prehrali. Naopak, Seničania po Žiline vyhrali aj svoj druhý jarný zápas.


Macek Knihy.Zahori

Spartak Trnava – FK Senica 0:1 (0:0)
Góly: 57. Kováč.
Pred  609 divákmi rozhovali Prešinský – Slyško, Hrčka.
ŽK 4:4  (55. Halilovič, 78. Godál, 83. Čonka, 88. Yilmaz – 15. Miklós, 59. Bališ, 78. Turyna, 86. Kotula).
Trnava: Jakubech – Čögley, Čonka, Godál, Greššák – Janso (70. Dubec) – Tóth (74. Bello), Halilovič, Mikovič, Jirka (79. Mihálik) – Yilmaz, tréner Miroslav Karhan.
Senica: Šulla – Kotula, Pillár, Ranko, Šušolík – Blažek – Miklós (46. Bališ), Kratochvíl, Kováč (90. Hušek), Brigant – Šašinka (68. Turyna), tréner Miroslav Mentel.

Hlasy po zápase
Miroslav Karhan, tréner Trnavy: „Dnešné stretnutie sa ťažko hodnotí, pretože sme nepremenili v prvom polčase šance. Hostia po zmene strán dali jeden gól a my sme opäť vyšli naprázdno. Na jar sme ešte nedali gól a nezískali ani bod.“

Miroslav Mentel, tréner Senice: „Zápas sa mi hodnotí ťažko, pretože dominantným mužstvom bola Trnava. V druhom polčase mala štyri gólové šance, na naše šťastie sme neprehrávali. Po zmene strán nám pomohlo šťastie a opakujem znovu, futbalová kvalita bola na strane Trnavy.“


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota