Je skvelé, že na jednu z najčastejších otázok Malačanov v uplynulých dňoch – kedy otvoríte plaváreň? – už môžeme jednoznačne odpovedať: od utorka 21. februára je bazén v športovej hale Malina opäť v prevádzke.

„S priebehom prác som spokojný. Napriek tomu, že nám do ich termínu zasiahlo aj sviatočné obdobie, dokončili sa včas. Po minuloročnej rekonštrukcii ženských spŕch a šatní sme sa rozhodli, že podporíme pokračovanie tohto diela, aby aj muži dostali nové zázemie. Priestory hodnotím ako nádherné, aj kvalita práce je vysoká. Mesto Malacky sa môže popýšiť, že ďalšiu etapu obnovy plavárne má za sebou,“ povedal pri slávnostnom otvorení vynovených priestorov primátor Juraj Říha.

Zmenila sa koncepcia celého prízemia
Práce na obnove plavárne trvali viac ako tri mesiace. Riaditeľ AD HOC Malacky Dušan Rusňák na pôdoryse rekonštruovaného interiéru ukazuje, čo všetko sa urobilo: Scelili sme priestor šatní, pričom sme riešili prepojenie s novovznikajúcim wellnesscentrom. Rozvody elektriny, vzduchotechniky a vody sú kompletne vymenené – kanalizácia bola v havarijnom stave. Nová je dlažba i obklady. Zrenovovali sme strop, vymenili osvetlenie a osadili šesť prezliekacích kabín. Okrem vybudovania nových WC sa vo vestibule podarilo vytvoriť ďalší priestor na menšiu telocvičňu pre skupinové cvičenia, napríklad jogu, balet a podobne,  a ešte jeden priestor na komerčný prenájom. Tieto chceme dokončiť v ďalšej fáze spolu so vstupným vestibulom.“

Stavebné práce stáli 83 tisíc eur, do interiérového vybavenia sa investovalo  8 tisíc eur. Rekonštrukciu vykryli finančné prostriedky z rozpočtu príspevkovej organizácie mesta AD HOC Malacky, odstránenie havarijného stavu kanalizácie zaplatil mestský úrad.


Macek Knihy.Zahori

Investície sa vrátia časom
Aj napriek ďalším investíciám zostáva vstupné na plaváreň rovnaké ako po minuloročnej rekonštrukcii: základný 1,5-hodinový vstup stojí pre dospelých 2,50 €, pre študentov a dôchodcov 1,60 € a pre deti 1,30 €. Pri nákupe viacvstupových permanentiek je cena jedného vstupu v prepočte ešte nižšia. „Veríme, že investície sa nám vrátia aj vďaka zvýšenej návštevnosti,“ hovorí D. Rusňák.

Vedenie radnice sa k veci stavia v zmysle základnej úlohy mesta, ktorou je všestranne sa starať o svoj majetok. „Je to ako doma, kde je tiež treba stále niečo obnovovať. Ide aj o to, aby veci dostávali modernejšiu, zákaznícky prívetivejšiu tvár,“ povedal J. Říha.

Podotkol však, že vzhľadom na obmedzený rozpočet nejde všetko urobiť naraz. Preto ani aktuálna rekonštrukcia plavárne nie je konečná. Ideálne by bolo, keby sa podarilo vypracovať projekt na kompletnú rekonštrukciu bazénovej časti s pridaním toboganov, ktoré by boli lákavým oživením a novou možnosťou vyžitia. Každopádne, už dnes na návštevníkov čaká zmodernizovaný interiér v štýlovom dizajne.

Ingrid Sochorová


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota