Vo štvrtok (6.4.) o 18.00 h v Kultúrním domečku (kino) vystúpi medzinárodne uznávané saxofónové kvarteto SAXOPHONE SYNCOPATORS. Toto unikátne zoskupenie sa špecializuje najmä na autentickú interpretáciu hudobného žánru ragtime v aranžmánoch pre štyri saxofóny.

Aranžmány týchto skladieb pochádzajú z rokov 1910 až 1920, kedy saxofón ako hudobný nástroj zažíval svoj najvačší vývoj a stal sa veľkou inšpiráciou pre interprétov aj pre hudobných skladateľov. Okrem toho sa členovia Saxophone Syncopators venujú aj interpretácii skladieb tzv. vážnej hudby, ktoré v tomto období pre toto obsadenie boli skomponované. Súčasťou bude aj premietanie nemej grotesky Charlieho Chaplina so živým hudobným sprievodom. Účinkujúci vystupujú v kostýmoch, ktoré sa pre podobné účely používali aj začiatkom  minulého
storočia. Predstaví sa Malačan Pavol Hoďa – soprán/alt/c-melody saxofón, Frederika Babuliaková – alt saxofón, Ján Gašpárek – tenor saxofón, Ladislav Fanzowitz – barytón saxofón, aranžmány.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Tento koncert ponúkame v dopoludňajších hodinách aj pre školy. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Vstupenky si môžete kúpiť v pokladni kina vždy 1 hod. pred akýmkoľvek predstavením alebo na internete.


.

BM: Ustekana sobota