Obyvatelia Malaciek budú od víkendu cestovať linkou mestskej hromadnej dopravy obsluhovanou červenými autobusmi Slovak Lines. V kooperácii s mestom vznikne v druhej polovici roka plnohodnotný systém dopravy dostupný v okresnom meste.

Verejná doprava sa v najbližších dňoch stane pre obyvateľov Malaciek ešte viac dostupnou a komfortnou alternatívou. V sobotu 1. apríla začne premávať linka MHD na trase Malacky, železničná stanica – Priemyselný park a späť. Počas pracovných dní je naplánovaných osem spojov denne, v priebehu víkendov a sviatkov pôjde o tri spoje denne. Jazdiť budú klasické prímestské autobusy s klimatizáciou, v ktorých je možné pripojiť sa na WiFi.

Na trase linky so začiatkom a koncom na železničnej stanici budú nasledovné zastávky: TESCO, HSF, Priemyselná, Basso, Tower, Fritz, IKEA Components.

„Ide o prvý krok k spusteniu nového, plnohodnotného systému mestskej dopravy v Malackách, ktorý plánujeme od 2. septembra,“ uviedol garant projektu MHD, zástupca primátora Milan Ondrovič.

Cena cestovného lístka sa odvíja od skutočnosti, že MHD v Malackách je zaradená do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja. „To znamená, že na nej platia tarifné podmienky IDS BK. Teda, ak má niekto zakúpený predplatný cestovný lístok na zónu Malacky, MHDčkou môže cestovať v rámci predplatného cestovného lístka. Ak si cestujúci kupuje lístok na jednu cestu, v hotovosti zaplatí 0,70 eur, ak platí z Dopravnej karty,  lístok ho stojí 0,63 eur. Zľavnené cestovné v hotovosti je 0,35 eur a z Dopravnej karty 0,32 eur,“ informovala Eva Vozárová, hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines.


Plocha draka Knihy.Zahori

 

Na financovaní linky sa podieľa mesto Malacky a spoločnosť Tower Automotive, ktorá pôsobí ako dodávateľ pre automobilový priemysel. Linka, na ktorej budú premávať typické červené autobusy Slovak Lines, sa stane súčasťou Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja.

„Dlhodobo spolupracujeme s mestom Malacky na zabezpečovaní dopravnej obslužnosti prímestskými autobusovými spojmi. Teší nás, že sme úspešne zavŕšili rokovania o obnovení MHD v Malackách, čím sa výrazne zlepší ponuka autobusových spojení na území mesta,“ uviedol generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

„Celý okres Malacky vnímame ako dôležitý región. Popri spustení MHD a prevádzkovaní prímestskej dopravy zabezpečujeme taktiež zmluvnú dopravu pre priemyselné parky,“ dopĺňa informácie P. Sádovský.

Slovak Lines prevádzkuje v Malackách už dnes stále dispečerské stredisko a predajné miesto na predplatné cestovné lístky. Dopravca priebežne obmieňa vozový park, do ktorého pribúdajú nízkopodlažné autobusy s bezplatným Wi-Fi internetom. Klimatizáciou pre cestujúcich je od minulého roka vybavený každý spomedzi linkových autobusov Slovak Lines.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota