Holíčania odohrali svoj historicky prvý zápas finále 2. ligy na domácej palubovke. Súperom im bolo družstvo Levíc, ktoré pricestovalo na horúcu pôdu do Holíča v plnej zostave.

Hostia z Levíc obhajujú 1. miesto už štvrtú sezónu po sebe. Holíčania do zápasu nastúpili odhodlane a bez žiadneho strachu o výsledok. Jednoducho vkročili do zápasu s odhodlaním a bojovným srdcom. Toto bolo prednosťou domácich počas celého zápasu. Holíčania sa už od úvodu ujali vedenia a napokon aj vyhrali prvú štvrtinu o 11 bodov. Do druhej štvrtiny vkročili Holíčania s rovnakým odhodlaním a nasadením. Náskok sa im podarilo natiahnuť až na 15 bodov. Po polčasovej prestávke sa však hra vyrovnala a hostia z Levíc pritlačili v obrane. Vďaka ich zvýšenému nasadeniu na oboch poloviciach ihriska a bojovnosti zmenšili náskok Holíča na 9 bodov. Všetko sa teda malo rozhodnúť v poslednej štvrtine. Posledná štvrtina sa niesla v duchu bojovnosti a tvrdej obrany. Hosťom sa dokonca podarilo znížiť manko len na rozdiel 3 bodov, Holíčania však znovu zabrali a náskok navýšili na finálny rozdiel 15-tich bodov.


Malavké pohľady Knihy.Zahori

 

Domáci celok predviedol skvelú bojovnosť a nasadenie. Obrana Holíčanov fungovala excelentne a útok bol tiež na vysokej úrovni. Za toto patri domácim hráčom veľká vďaka. Ďakujeme tiež všetkým zúčastneným fanúšikom za vytvorenie neuveriteľnej atmosféry. Holíčania si teda pripísali prvé víťazstvo vo finále! Ak sa v odvete v Leviciach podarí Holíčanom vyhrať resp. prehrať s rozdielom skoré do 14 bodov, tak si prípisu prvý titul v histórii. Ďakujeme tiež Mestu Holíč a sponzorom za finančnú  za podporu!

 

MŠK BO Holíč – BK Levickí Patrioti “B” 72:57 (polčas 36 : 21)
Body + zostava Holíč: Rozboril 4, Snopko 18, Malčic 7, Rypák, Marenčík L., Došek 3, Bačík 9, Hanusek 14, Mihaliska, Jaborník 17, Zajároš
Tréner: Marenčík L.
Body Levice: Halmeš Matúš 20, Kazár Branislav 12

Mario Jaborník


.

BM: Kralici