Na základe aktuálneho diania v klube FKTJ Kúty a vzhľadom na obmedzený rozpočet klubu by sme radi informovali o v súčasnosti rozbehnutom projekte “Pre futbalovú mládež”. Názov projektu je v podstate prebraný z podstaty akcie “Futbalisti deťom” organizovanou hráčmi pre všetky deti, kde FK každoročne pripravuje futbalový turnaj, rôzne súťaže, darčeky a zábavu pre deti.

Účelom vzniku tejto akcie je podpora našich mládežníckych družstiev, ktoré hrajú od tohto súťažného ročníka 3. ligu starší žiaci a mladší žiaci Stred.

Dôvodom pre vznik tohto programu je už spomínaná súčasná finančná situácia v klube. Klub má obmedzený finančný rozpočet, veľké prevádzkové náklady ho nútia uvažovať nad rôznymi alternatívami fungovania pri požadovanom zachovaní určitých činností nevyhnutných na jeho riadne fungovanie. Z dôvodu obmedzených financií nie je v súčasnosti bohužiaľ možné poskytovať mládežníckym družstvám stravu. Hráči chodia relatívne ďaleko na zápasy, napríklad o 7 ráno vychádzajú z domu a zo zápasu sa vracajú o 4 poobede, trávia tam všetok svoj voľný čas. Preto žiadame o podporu týchto futbalových hviezd, ktorí sú šikovní, pozitívne reprezentujú našu obec a tvoria zdravý základ pre úspech budúcnosti futbalu v Kútoch.

Nápad vymyslieť program na podporu mládeže v Kútoch vznikol v kabíne B-mužstva, kde ho na svetlo sveta priviedol realizačný tím mužstva (Martina Poláková a Peter Procházka). Prvým bežcom v našej štafete na pomoc mládežníckym družstvám bola pani Anna Vrábelová (mama nášho v Senici hosťujúceho hráča Mária Vrábela). Jej zásluhou mali naši mládežníci po zápasoch v Seredi sladkú cestu domov, keďže mali napečené chutné čokoládové buchty. O občerstvenie v Šoporni, ktorí hráči odohrali túto sobotu, sa postarali dobrovoľnou zbierkou hráči B-mužstva.

Starší a mladší žiaci majú odohrať spolu 6 zápasov vonku na jeseň a 6 na jar, čo v podstate nie je veľa, ale nie je to ani málo. Na dva zápasy je pre naše futbalové nádeje zabezpečené občerstvenie, zároveň sme oslovili pár podnikateľských subjektov v našej obci (zatiaľ čakáme na ich odozvu).

Žiadame teda všetkých, ktorí by boli ochotní pripojiť sa k plánu zabezpečiť dáke občerstvenie pre hráčov a spríjemniť im tak ich chvíle pri a po zápasoch, aby sa obrátili na vedenie klubu či priamo na realizačný tím B-mužstva.

Pripojíte sa k nám??? Pomôžete nám podporiť naše hviezdy, naše talenty?
Zároveň touto cestou chceme osloviť všetky deti (všetky vekové kategórie), ktoré majú záujem hrať futbal a chcú sa stať súčasťou našej veľkej futbalovej rodiny, aby sa prihlásili na štadióne FKTJ Kúty a stáli tak pri zrode pevnej futbalovej základne.

SPOJME SA PRE FUTBAL

Zdroj: Kuty.sk


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota