Okúsiť atmosféru stredoveku naživo môžu záujemcovia aj tento rok. Posledný májoví víkend (27. – 28. 5.) sa uskutoční historický festival Rotenstein na zámku v Holíči. Na návštevníkov čakajú dobové kostýmy, vystúpenia, súboje, kuchyňa a bohatý sprievodný program. V kalendári nadšencov histórie, malých i veľkých, by nemal tento festival v Holíči chýbať.

Posledný májový víkend sa bude na zámku v Holíči o niečo rušnejšie ako zvyčajne. Na veľkolepom rytierskom turnaji  sa rozhodne, kto zo šľachticov sa zlatými písmenami zapíše do kroniky nesmrteľných. Brány historického festivalu Rotenstein budú tento rok otvorené 27. a 28. mája. Ide o okrúhly piaty ročník podujatia.

Najväčší historický festival na Slovensku sa opäť vracia ukázať, prečo patrí k najnavštevovanejším udalostiam podobného druhu u nás. Jedinečnú stredovekú atmosféru si tento rok záujemcovia môžu prísť vychutnať na nové miesto. Po štyroch rokoch sa totiž festival sťahuje z Červeného kameňa na vodný zámok Holíč.

Monumentálny rytiersky turnaj na koňoch tohto roku doplnia aj maďarskí jazdní lukostrelci, šikovné rakúske kone od zaklínačky koní. Nad zámkom zakrúžia desiatky dravcov, aby pomohli svorke loveckých psov pri panskej poľovačke. Až z ďalekého Talianska k nám prídu bubeníci a vlajkári aby svojim umom zvýraznili lesk celého festivalu, na ktorý má dokonca príde samotná kráľovná Uhorska. Bezpočet kaukliarov, hudobníkov a šermiarov zaplní kolorit Holíčských priekop. V tieni si svoje šiatre roztiahnu stánkari a remeselníci. Pod belasými stanmi si odpočiniete pri porcii dobrého jedla a zlatistom pivku. Nové priestory ponúkajú organizátorom nové možnosti, tí si teda pre návštevníkov pripravili viacero prekvapení. Jedným z nich je aj malá fantasy sekcia, návštevníkov ktorej čaká svet magických bytostí a kúziel.

Chýbať nebude pestrý program pre deti, vrátane rozprávkového divadielka, jazdy na drevenom tátošovi a maľovania na tvár.

V tieni stanov nájdu návštevníci občerstvenie v podobe chutného jedla a osviežujúcich nápojov. Nabrať sily bude nevyhnutné, hostí totiž čaká celý rad atrakcií a podujatí.

Viac informácii nájdete na stránke historického festivalu www.rotenstein.sk 


.

BM: Festival Záhrad