Populárny slovenský raper Patrik “Rytmus” Vrbovský rozospieva Malacky už prvého mája na miestnom kúpalisku. Okrem obľúbeného speváka sa na pódiu predstavia aj súčasné hviezdy ako Strapo, DJ Euro a DJ Miss Rodez. Benefičný koncert organizuje občianske združenie Úsmev pre Záhorie a výťažok z dobrovoľného vstupného poputuje na dobrú vec.

Hlavná hviezda benefičného koncertu Rytmus príde zaspievať bez nároku na honorár, rovnako tak ostatní účinkujúci, medzi ktorými bude populárny mladý raper Strapo a dídžeji DJ Euro a DJ Miss Rodez.

„Chceme aj takýmito aktivitami podporiť rozvoj kultúry v našom meste. Navyše, výťažok z koncertu poputuje na podporu tých, ktorí to potrebujú. Rozhodli sme sa adresovať pomoc zariadeniu sociálnych služieb Vstúpte, n. o., ktoré sa venuje ľuďom s mentálnym postihnutím, rovnako chceme pomôcť detskému domovu a podporiť opravu malackého kaštieľa,” hovorí Peter Hallon, predseda občianskeho združenia Úsmev pre Záhorie, ktoré vzniklo s úmyslom rozvíjať Záhorie, podporovať regionálnu kultúru, šport a upriamiť pozornosť na každodenný život v malackom okrese.

Cieľom benefičného koncertu je priniesť úsmev Záhoriu, no najmä vyzbierať prostredníctvom ľubovoľného vstupného financie na podporu vybraných charitatívnych projektov. „Aktuálne zvažujeme obstaranie bezpečnejšieho 9-miestneho vozidla. Vzhľadom na to, že ide o väčšiu investíciu, šetríme a akákoľvek čiastka, ktorá pribudne do mešteka, nás iste poteší,“ ozrejmuje  použitie získaných financií Katarína Martincová, zástupkyňa  riaditeľky zo Vstúpte.  Občianske združenie Úsmev pre Záhorie sa rozhodlo časť vyzbieraných peňazí venovať aj detskému domovu a prispieť na obnovu malackého kaštieľa, dnes národnej kultúrnej pamiatky, ktorá kedysi patrila rodu Pállfyovcov.


Nathaniel Knizkaren 2023

 

Vstupné na koncert je dobrovoľné a celý výťažok bude odovzdaný vybraným organizáciám. Benefičný koncert umelcov začína na kúpalisku v Malackách o 16.00 hod. Vítaní sú všetci Záhoráci!


.

BM: Ustekana sobota