Cez víkend (7. – 9. apríla) sa v priestore Včelnice v Malackách uskutočnilo vítanie jari – jarný oheň, ktoré organizovali Trampi z Malaciek. Zúčastnilo sa okolo 50 kamarátov a kamarátiek zo Slovenska, Moravy a Čiech.

V sobotu do obeda sa venovali čisteniu čiernych skládok v okolí Troch dubov a Včelnice, počas ktorého vyzbierali viac ako 30 vriec odpadu. Počas čistenia Troch dobov a Včelnice sa trampi dozvedeli od Maťa a domácich zaujímavosti o týchto pre Malačanov známych lokalitách. Po brigáde zaćali súťaže v hode sekerou nožom streľbe zo vzduchovky a ľukostreľbe a aj súťaž pre najmenších. Kamarát Tuleň so svojím tímom medzitým uvaril guláš. Vďaka patrí aj kamarátke Ivke za pomoc na prípravách a pomoc pri súťažiach.

O šiestej prebehlo slávnostné zapálenie pripravenej pagody, po zapálení ohňa sa odovzdávali ceny pre víťazov súťaží. Oheň zapaľovali kamaráti Fred, ZTRAMUS, kamarátka Mirka z S.T.O. Caribo o príjemnú atmosféru sa postarali muzikanti z Nitry, Bratislavy, Stupavy. Niektorí vytrvalci sa zabávali do skorých ranných hodín. O oheň a teplo sa starali kamarát Šuga a T.S. Luco.

Veríme, že zúčastnení odchádzali nielen s dobrým pocitom, že sa príjemne zabavili, ale i spravili veľa pre prírodu v tejto lokalite. Ďakujeme všetkým ktorí pomohli s usporiadaním tohto jarného ohňa. Ahoj Maťo, Šuga.      

 Martin Mráz


.

BM: Ustekana sobota