TJ Slavoj Moravský Sv. Ján je po prehre na druhom mieste.  Sekule sú v kríze opäť prehrali. Závod vedie tabuľku. Kúty vyhrali.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Hlohovec 1:3
Naši síce viedli , ale následné tri šance nevyužili a hostia výsledok otočili.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Hlohovec 3:1
Prvé víťazstvo v druhej lige sa nerodilo ľahko. Hrali sme nervózne, hoci sme už od 5. minúty viedli gólom Ondreja Nemca z penalty. Druhý gól po prestávke strelil Juraj Chvátal. Hostia síce skorigovali, ale definitívny výsledok stanovil Maťo Palkovič.

Dorast: Chtelnica – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 8:2
Tento výbuch si neviem vysvetliť. Verím že tréner chlapcom chyby vysvetlí.

Muži: Smolenice – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 4:1
Hoci sme boli po celý zápas lepším mužstvom , odišli sme vďaka nekoncentrovanosti a nedisciplinovanosti domov s krutou prehrou. Každý hvizd rozhodcu sme komentovali, je pravda že sa i dosť mýlil, ale z nekoncentrovanosti na zápas sme už 2. minúte dostali gól z penalty. V 6. minúte sme nádhernou bombou Šúrka vyrovnali, ale chyby v obrane domáci trestali. V druhej polke sme domácich ešte viac pritlačili, ale výsledkom bola len nastrelená žrď. V 91. minúte domáci opäť z penalty po nastrelenej ruke Filipa Chvála stanovili výsledok. Filip si za komentár vyslúžil červenú kartu.

Program
Žiaci 11.9. cestujú do Nemšovej
Dorast hostí Smolenice v nedeľu o 13.30
Muži v nedeľu o 16.00 hostia Jacovce

TJ Slavoj, rodičia i deti ktoré sa chodia hrávať na detské ihrisko na štadióne žiadajú toho, kto si požičal detskú bezpečnostnú hojdačku aby ju vrátil, inak budeme musieť nahlásiť krádež polícii. Hojdačka tvorí komplex ihriska a bola pomerne drahá, jej zapožičanie sa bude pravdepodobne preverovať ako trestný čin.

Komentár pripravil Peter Mračna predseda TJ Slavoj.

Muži: FC Sekule – Radošovce 1:2 (0:0:)

Ťažko sa píše komentár po ďalšom spackanom zápase. Na hody sa nám doma vždy hralo ťažko, včera prišiel súper kvalitný, ale prehrať sme určite nemali. Zápas sa hral bez väčších šancí, z hry sme mali viacej my, len obrana hostí hrala dobre. Do druhého polčasu sme nastúpili v svižnom tempe, usadili sme sa na súperovej polovici a vypracovali si aj šance. Gól sme dostali z prvej návštevy hostí na našej polovici, kedy ich strelu Milan vyrazil pred seba a súperov útočník dorazil do prázdnej brány. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby útočník pri prvej strele nestál v 2-3 metrovom postavení mimo hry… Naozaj nechápem, vonku by sme my takýto gól nikdy nedali, rozhodca by píšťalku prehltol, bolo to evidentné… Takýto zápas rozhodujú maličkosti a chyba rozhodcu rozhodla zápas. Nehovorím, že by sme vyhrali, ale mohlo sa rozhodnúť regulárne. Potom sme už len do súpera “bušili”, otvorili obranu, z čoho nám dali druhý gól. Znížili sme pár minút pred koncom, kedy nám na vyrovnanie už nezostal čas.
Sme v kríze, ako sme už dlho neboli, potrebujeme zápas, v ktorom sa to zlomí.

Komentár pripravil Andrej Trajlínek kapitán FC Sekule.


Prípravka: Kúty – Petrova Ves
Pre nepriaznivé počasie bol zápas odložený.

Mladší žiaci: Šoporňa – Kúty 1:1

Starší žiaci: Šoporňa – Kúty 2:4 (1:0)
Góly Kúty: T. Polák 2, T.Balga, M.Klíma
Do zápasu sme nastúpili v zmenenej zostave, výrazne sme zmenili obrannú formáciu. Prvý polčas sme súpera nepustili prakticky k žiadnej strele na našu bránu a naopak my sme mali niekolko vyložených, no bez gólového efektu. Gól sme inkasovali v poslednej minúte prvého polčasu, keď náš obranca „prihral“ súperovi, ktorý nekompromisne prekonal nášho brankára. Po „čistení hláv“ cez polčasovú prestávku nastal zlom v zakončovaní šancí, keď už v úvode druhého polčasu unikol Polák a nechytateľne vyrovnal. Po ďalšom úniku Balga z hranice šestnástky otočil skóre v náš prospech. Súper síce vyrovnal na 2:2, no my sme sa zásluhou obetavého Klímu opäť ujali vedenia prečíslením ich obrany a na konečných 2:4 uzavrel skóre zápasu Polák, ktorý na množstvo svojich šancí mohol v zápase dať aj šesť gólov.
Zostava: D.Dermek, D.Kuník, A.Šimek, P.Létal, A.Vávra, T.Balga, T.Bílek, K.Valachovič, M.Sálus, S.Flamík, T.Polák Striedali: D.Valachovič, M.Klíma, M.Zemánek
Komentár pripravil trenér Vladimír Palkovič.

Dorast: Kúty – Suchá nad Parnou 2:2 (2:1)
Góly Kúty: Krištof Mihál, Adam Polák

Hostia nas zaskočili vybornou defenzivou. Nedarilo sa nam prekonať superovu obranu. Množstvo šancí ostalo
nevyužitých,zakonite prišiel trest a z ojedineleho protiutoku sa hostia ujali vedenia. Do polčasu sme vyrovnali po peknej strele mihala a dorážke polaka. Po polčase pokračovala naša strelecká bezmocnosť a zahadzovanie šancí. V 90 minute hostia po rohu hlavou vyrovnali na konečných 2:2.
Komentár Jozef Feketa trenér dorastu.

Muži “B”: Kúty – Trnovec
Pre nepriaznivé počasie bol zápas odložený.

Muži “A”: Kúty – Prašice 4:1 (1:0)
góly: Andrej Smolinský 2, Vladimír Hyránek 2

Muži: Závod – Limbach: 2:0 (1:0)
góly: Šíp 2
Zostava Závod: Vašek- Chvátal L., Košický, Kováč, Blecha M. – Procháska Jozef (Brenkus), Uhrinec, Blecha R., Procháska Ján, Chvátal M. (Andrla R.) – Šíp (Krajčír)
do hry nezasiahli: Babirát, Kuník, Brunclík, Andrla Lukáš

Privítali sme súpera, ktorý má ambície postúpiť do vyššej ligy. Prakticky hrali dve doposiaľ neporazené mužstvá.
Hostia boli celý zápas technickejším a futbalovejším mužstvom. My sme zase boli bojovnejší a disciplinovanejší. Ako prvý sme pohrozili my, keď Procháska Ján z priameho kopu opečiatkoval len brvno. Potom sa dostali k slovu hostia, keď 3-krát pohrozili strelami, z toho jedno mierilo tiež do brvna. Zväčša sa hralo v strede ihriska. My sme sa dostávali do protiútokov. Pred koncom prvého polčasu Procháska Ján zahrával nepriamy kop, kde na zadnej tyčke našiel nepokrytého Šípa a ten už nemal problém zasunúť na 1:0.
Druhý polčas sme začali dobre, keď osvedčená dvojica Procháska Ján a Šíp opäť úradovala. Procháskov nepriamy kop našiel Šípa a ten zvýšil na 2:0. Hostia hru viac otvorili a tým pádom sa nám otvorilo viacej priestoru v útoku. Limbach nás zatlačil a my sme odvracali šance hostí. Z prázdnej brány vykopával Košický. Strelami si dobre chytajúci Vašek poradil. My sme odpovedali priamym kopom Prochásku Jána (zase len do brvna) a dorážke Prochásku Jozefa chýbali len centimetre. Šíp si dobre zasekol obrancu v šestnástke a zoči – voči brankárovi neuspel. Ten vytiahol dobrý zákrok. V závere Limbašský tlak nepriniesol ovocie a tak sme sa mohli radovať z víťazstva.
Vynikajúci, rýchly a technický futbal sledovalo cez 300 divákov. Poďakovanie ide všetkým hráčom za predvedenú hru a hlavne fanúškom, ktorí neraz boli naším 12-tým hráčom na ihrisku. Za týždeň je superderby vo Veľkých Levároch. Fanúškovia prídte nás povzbudiť v hojnom počte.

Komentár pripravil Jaroslav Prachár.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota