Niektoré tradície dodržiavame od nepamäti, no mnohé vznikajú aj v súčasnosti a len čas ukáže, či sa tradíciou skutočne stanú.

Jedným z novovznikajúcich tradičných podujatí je volejbalový turnaj učiteľov skalických základných a stredných škôl COMENIUS. 12. apríla 2017 sa uskutočnil už 2. ročník tohto turnaja, v ktorom si zmerali sily pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci skalických škôl. Tento rok bola účasť naozaj vysoká. Za svoju školu prišlo bojovať o putovný pohár šesť družstiev zo siedmich škôl: ZŠ Vajanského, ZŠ Mallého, ZŠ Strážnická, Gymnázium Františka Víťazoslava Sasinka, Stredná zdravotnícka škola spolu so Strednou odbornou školou strojníckou a Súkromná stredná odborná škola VIA HUMANA, ktorá turnaj zorganizovala. Pod sieťou aj mimo nej vládla priateľská atmosféra a všetky tímy podávali vynikajúce športové výkony. Víťaz môže byť však len jeden. Najlepšie sa darilo tímu ZŠ Strážnická, ktorý obsadil 1. miesto, na 2. mieste sa umiestnil tím VIA HUMANA a 3. miesto si vybojoval tím ZŠ Vajanského.

O porazených sa hovoriť nedá. Vyhrali všetci, ktorí prispeli k príjemne strávenému poobediu. Stretnutie však nemalo iba športový charakter, počas prestávok sme mali možnosť odovzdávať si cenné skúsenosti, nadväzovať nové priateľstvá a prehlbovať tie dlhoročné. To si na celom podujatí ceníme najviac a už teraz sa tešíme na 3. ročník turnaja, ktorý sa podujala zorganizovať Stredná zdravotnícka škola.

Viera Psotová


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota